przepisy telefoniczne za granica

• Autor wątku Autor wątku krystynalek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krystynalek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Do konca maja 2016r. bylam w Niemczech,korzstalam z telefonu komorkowego i regularnie oplacalam,umowe mialam podpisana do polowy 2017r.W chwili obecnej jestem na stale w Polsce,uprzedzilam mojego operatora,ze na stale wracam do kraju i nie bede korzystala z ich uslug.Pomimo to dalej otrzymuje od nich rachunki z rzadaniem oplacenia 40euro w ramach abonamentu.Pytanie,czy jestem zmuszona bedac w Polsce juz na stale ponosic taka oplate.Wiem,ze sa okolicznosci,ktore zwalniaja klienta od oplat,czy opuszczenie kraju nie jest jednym z tych powodow.

Odpowiedź znajdziesz w treści zawartej umowy.

co to za odpowiedz,czego tyczy,mniemam,ze to jakis wyglup

Odpowiedz jest jak najbardziej poprawna, i prosze tutaj bez insynuacji.

Sam wyjazd za granice na stale nie daje automatycznie prawa do rezygnacji z umowy, bo sa wyroki sadowe, ze klienci w dzisiejszych czasach nie musza zawierac umow 2-letnich, jak nie sa pewni, ze beda tak dlugo przebywac w tym kraju, tylko moga zawrzec inna umowe, np. prepaid, z ktorej latwiej zrezygnowac.

krystynalek napisał:
... mniemam,ze to jakis wyglup
Twoje mniemanie jest całkowicie błędne. Zapoznanie się z treścią umowy, którą się zawiera to podstawowy obowiązek. Wyjazd dokądkolwiek nie zwalnia Ciebie z obowiązku wywiązywania się z zawartej umowy jeśli nie ma takiej regulacji w niej zawartej. Zatem jak wyżej, odpowiedzi szukaj w umowie :!:

dziekuje Panom za odpowiedz,tak sie domyslalam,ze tego nie da sie obejsc,umowa jest umowa,musze tylko jechac i z nimi dojsc do porozumienia

Powrót