Przepustka cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
NO widzisz ... to albo zmień podpis w stopce albo się zdecyduj :-)

Gdybym nawet nie znalazł tej wypowiedzi to z pewnością i tak napisałbym bardzo podobnie a nawet więcej opierając się na konkretnych przykładach. Jednak pytanie było kiedy można otrzymać przepustkę więc wytłuściłem to w moim poście.

jeśli skazany jest na oddziale zamknietym to czy moze sie starac o przepustke? czy tylko majac grupe polotwarta mozna dostac przepustke ?

alala90 napisał:
jeśli skazany jest na oddziale zamknietym to czy moze sie starac o przepustke?

Skoro posługujesz się językiem potocznym to informuję, że są różne rodzaje "przepustek". I starać się może, nawet niektóre ma szanse dostać.

Witam, mój chłopak stara się o przepustkę 30 godzinną i mówił że powinnam iść do dyrektora zk w którym jest.. Orientuje się ktoś jak taka rozmowa wygląda i jak mam się do tego dyrektora dostać?? dodam że jest to areszt śledczy w Krakowie..

bezradna93 napisał:
Witam, mój chłopak stara się o przepustkę 30 godzinną i mówił że powinnam iść do dyrektora zk w którym jest.. Orientuje się ktoś jak taka rozmowa wygląda i jak mam się do tego dyrektora dostać?? dodam że jest to areszt śledczy w Krakowie..
Podaj jakieś szczegóły tzn. Za co chłopak odbywa karę, jaki jest jej wymiar, ile odsiedział, jaką ma podgrupę klasyfikacyjną i dlaczego karę odbywa w AŚ Kraków a nie w innym ZK?

Mam pytanie jakie ponosi sie konsekfencje jezeli ktos zostanie spisany przez policje na przepustce. Proszę was o odp Ba ta osoba spisana byłem ja sam i niewiem czego mogę sie spodziewa jak wrucę do zk.

Jeśli nic nie zrobiłeś to czego się boisz? Nie poniesiesz konsekwencji "za nic". No chyba, że nie było to spisnie "za nic". ;-)

Chodzi mi o to ze jestem na przepustce i nie wiem czy takie spisanie przez policje spowoduje tego ze zakład karnym w którym tera przebywam dowie się o tym i będę miał potem jakieś problemy ?

Witam! Mój mąż niedawno trafił do zk na 2,5 roku, jest na R2 , po jakim czasie może się starać o przepustkę? czy za 3 miesiące na urodziny pierwsze córki mógłby dostać przepustke okolicznościową? czy nie ma takiej opcji wcale ?

Starać się powinien od pierwszego dnia pobytu natomiast praw do przepustek manierze po odbyciu połowy tej części kary po której może zostać warunkowo zwolniony. Na urodziny córki mógłby dostać przepustkę ale nie dostanie. Nie jest to powód aby musiałbyć w domu.

aaa juz wiem, po polowie z 2/3 kary :) dziekuje za odpowiedz

No niekoniecznie. Jeśli mąż podczas skazywania nie miał zastosowanego art. 64 kk to praw do ubiegania się o wpz nabiera po odbyciu połowy kary. Natomiast jeśli chodzi o przepustki to np. w jednym zk można dostać przepustkę tzw. losową czy okolicznościową na chrzest dziecka czy odwiedziny kogoś z rodziny wszpitalu a w innym na pogrzeb matki wozi konwój na 7 dni przed końcem kary z wyroku np. 6 m-cy. Co kryminał to obyczaj. :D

ok :) będziemy się starać, skoro zawsze można ale nie wiadomo czy się uda

Witam serdecznie.Mam pytanie odnosnie przepustek..Maz 21 wrzesnia bedzie mial odbyta juz 1/4 kary po tym okresie bedzie mogl dopiero starac sie o przepustki czy tak.???i jak to dokladnie wyglada??czy musimy zlozyc jakies wnioski o przepustki..dodam jeszcze ze zachowanie ma umiarkowana,pracuje i dostaje wnioski nagrodowe..jestem tu nowa takze prosze o pomoc..Dziekuje.

magdalenadd napisał:
po tym okresie bedzie mogl dopiero starac sie o przepustki czy tak.???

Nie. Po połowie okresu, po którym uzyska uprawnienia do warunkowego przedterminowego zwolnienia.

Powrót