Przepustka cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
magdalenadd napisał:
Witam serdecznie.Mam pytanie odnosnie przepustek..Maz 21 wrzesnia bedzie mial odbyta juz 1/4 kary po tym okresie bedzie mogl dopiero starac sie o przepustki czy tak.???i jak to dokladnie wyglada??czy musimy zlozyc jakies wnioski o przepustki..dodam jeszcze ze zachowanie ma umiarkowana,pracuje i dostaje wnioski nagrodowe..jestem tu nowa takze prosze o pomoc..Dziekuje.
Jeśli WPZ przysługuje mu po połowie kary to tak.

witam jak mąż jest w zk i jak ktoś umrze z rodziny może mąż się starać o przepustkę

Tak. Poczytaj to co już w tym i w innych tematach napisano.

witam mam małe mąż siedzi w zk i dostał przepustkę na 10godzin czy jest taka możliwość żebym mogła porozmawiać z męża wychowawcą żeby dał chociaż na 2 dni tą przepustkę
proszę odp to jest dla mnie ważne

Znaczy chcesz zasugerować, że wychowawca i dyrektor nie znają się na swojej robocie i nie potrafią przewidzieć, ile czasu potrzebuje osadzony na załatwienie swoich spraw?

no 10godzin to mało tak bo jak rano przyjedzie mąż to w ten sam dzień musi jechac z powrotem ja nic nie mówię że się nie znają na robocie chodziło mi o to że jak by poprosiła czy mąż by dostał troszkę więcej czasu czy by mi się udało

witam jak mąż dostał przepustkę na 10godzin żeby zobaczyć ojca czy może w tym niesiącu dostać jeszcze jakąś przepustkę

danielwild napisał:
chociaż że ma dobrą opinię pochwały dostaje

No i co z tego?
Może najpierw zapoznaj się z właściwą częścią kodeksu karnego wykonawczego (to mniej czytania) albo z tym, co napisano na tym forum i wtedy możemy rozmawiać.
Bo w tej chwili zadałaś pytanie typu: "sąsiad kupił auto, czy może kupić następne?".

Jak dostał tą przepustke na 10 h ( a raczej nazywa sie to widzenie poza zakładem karnym) z mojego doświadczenia wiem ze ( oczywiscie nie wszedzie) udziela sie takich przepustek za pierwzym razem. Teraz bedzie musial czekac na opinie z policji i dopiero jak opinia wplynie do zk to wtedy bedzie mogl cos myslec nad nastepna przepustka

bo mąż siedzi w zakładzie karnym w Wejherowie i nie wiem czy tam by dostał

mąż starał się o przerwę w karzę i nie dostał potem bez dokumentów z zk sąd rozpatrzył tylko wniosek od kuratora i nie dostał dozoru czy jest jakaś szansa żeby mąż napisał do sądu żeby rozprawa jeszcze raz była i by były dokumenty z zk bo mąz ma też zaświadczenia z pracy jak by dostał dozór to by go przyjęli z powrotem do pracy tam gdzie pracował.Bo jak mąż teraz miał sprawę o dozór i nie miał dokumentów to sąd nie miałco rozpatrywać jak była tylko opinia od kuratora

Witam. Czy ktos moze pomoc jak napisac prosbe o przepustke i do kogo napisac ? Maz jest w zk herby a ka z dziecmi mieszkamy w uk. W lutym przylatuje na tydzien i myslalam ze moze udaloby sie zalatwic chociaz jednodniowa przepustke. Tylko niemam pojecia jak sie do tego zabrac.

o przepustkę jak z tego co wiem to pani mąż musi do wychowawcy bo mój mąż też pisał o przepustkę

Witam
Mój partner przebywa w ośrodku imigracyjnym czy my lub adwokat możemy wystapic do sadu o uchylenie aresztu do czasu sprawy apelacyjnej ?
2 czerwca ma mieć sprawę apelacyjna o to czy zostanie w UK czy nie .Gdzie jeszcze możemy na pisać żeby partnera wyposcili do sprawy?
Czy ten czas co przebywa w ośrodku imigracyjnym można wliczyc do tego wyroku co ma do odsiadki w Polsce?
O baila już pisaliśmy ale się nie powiodło .

Powrót