przepustka na święta

• Autor wątku Autor wątku majkimajkk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majkimajkk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
dzień dobry, mam pytanie:
muszę odbyć w AS swój pierwszy wyrok, jest on 40 paro dniowy.
okres na który m.in przypada do święta.
rozumiem, że mogę starać się o przepustkę na święta ale moje pytanie to jak na prawdę jest w praktyce, można otrzymać?

To tak nie działa.Za krótki wyrok żeby w ogóle otworzyć system przepustkowy,po drugie pierwsze tzw widzenie poza terenem ZK/AS jest udzielane na kilka godzin a jeśli chodzi o przepustkę losową to święta nie są powodem do jej udzielenia.

majkimajkk napisał:
rozumiem, że mogę starać się o przepustkę na święta ale moje pytanie to jak na prawdę jest w praktyce, można otrzymać?

Starać się możesz nawet o widzenie z Obi Wan Kenobim bez dozoru w oddzielnym pomieszczeniu.
A jakie to niby święta są tak ważne, by wypuszczać kogoś z więzienia?

esemka. dzięki za odpowiedź
forg. tak myślałem, że pewnie wtracisz coś w tym stylu
naucz sie czytać ze zrozumieniem pytania (chyba po to jest te forum) i jeżeli możesz/chcesz/umiesz odpowiedziec to odpowiedz a nie.. sorry za słowa :nie pierdol.
bez odbioru

(dowód anegdotyczny) Znam kilka osób, które odbyły karę aresztu lub pozbawienia wolności i każda z nich narzekała na to, że wszystko ułożyło się w taki sposób, że karę odbywali w okresie letnim lub grudniowych świat. W większości przypadków nie zgłaszali się do odbycia kary i byli zatrzymywani właśnie w tym okresie, aby przepadły im święta (pozostaje pytanie czy było to działanie celowe, bo jednak trudno mi sobie wyobrazić, aby gdzieś tam specjalnie czekali z doprowadzeniem). I tak sobie teraz myślę: może to ma być po prostu element kary? Ma być ona przecież dotkliwa (przy czym świat się jednocześnie nie zawali).

Jasne, że się nie zawali. Po prostu wolę to wiedzieć (co mnie czeka) niż nie:)

Czeka cię wigilia w celi :D Chociaż, jak to się mawia "pod celą". Wybacz, ale takie jest życie.

hmm.. tak na prawdę to mam nakaz doprowadzenia od marca.. więc..

Więc spodziewaj się wizyty. Są w firmie ważniejsze sprawy od doprowadzenia "dorosłej" osoby do zakładu karnego. Tak z ciekawości spytam, dlaczego nie stawiłaś się w marcu?

nie mieszkam na adresie zameldowana
ogolnie sprawy zawodowe.. no i nie ukrywam, że takie bezsensowne odwlekanie..

Ewentualnie zainteresuj się SDE, będziesz i odbywał karę, i mógł spędzić święta w domu

Jeśli ktoś się ukrywa od ponad pół roku to o SDE może zapomnieć.

majkimajkk napisał:
nie mieszkam na adresie zameldowana
ogolnie sprawy zawodowe.. no i nie ukrywam, że takie bezsensowne odwlekanie..

Szanuję za prawdę. Ale po prostu odbyj karę. Każdy dzień działa na twoją niekorzyść.

Przecież nikt nie udzieli przepustki podczas covida. Wszystko wstrzymane jest.

a z ciekawosci: jak wyglada sprawa osob przebywajacych lub wchodzadzych do ktorych istnieje podejrzenie virusa?

Powrót