przepustka

• Autor wątku Autor wątku kasiorkowa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Gozzalka i na to niestety nie umiem już odpowiedzieć. Na mój rozum, nie bardzo, bo zawsze jeszcze może się okazać, że apelacja zaowocuje zwrotem akt do prokuratury i ponownym dochodzeniem (nie mówię o przypadku Twojego E, lecz ogólnie o możliwości prawnej), więc izolacja oskarżonych może być dalej celowa. Ale tak na prawdę nie wiem. Niech idzie do wychowawcy i pyta, prosi, męczy.... Tym bardziej, że to oblegane zajęcie i musi się zwolnić miejsce.
I jeszcze jedno: gdy tylko wyrok sie uprawomocni (o ile odwołanie nic nie zmieni :( ) niech się stara o przeniesienie do ZK. W niektórych AŚ jest możliwość odbywania wyroku tam (i takich chętnych do pracy i niekłopotliwych lubią zostawiać u siebie), ale (z doświadczenia) w ZK jest dużo lepiej niż w AŚ. Pod każdym względem bardziej normalnie.

No tu mi dałaś do myslenia. Bo wychowawca E jest naprawdę bardzo w porządku dla niego i dla nas. I niedawno taką aluzję mamie E podsunął że może by tak E został tu w AŚ. Nic pewnego, ale i E twierdzi że ZK jest lepiej.

:what: Niewiedziałam że może być ponowne dochodzenie.

:roll:

moniś a gdzie jest we wrocławiu!

[cytat="o rany !"]Mam szybkie pytanko :)

Mój T. ma 1 rok do odsiadki, 10.05 mijają trzy miesiące od zamknięcia. Czy od tego dnia może się starać o przepustki? Dobrze to rozumiem?

Ps: jest na P2 i ma pracę :ok:[/cytat]

Podrzucam swoje pytanko zaginione :wink:

o rany! teoretycznie tak bo to mija 1/4 więc niech męczy wychowawce może się uda powodzenia bedąc na p2 i pracując ma większe szansę więc teraz niech z uporem się stara może się uda ale wszytsko zalezy od dyrektora zk

Moj Krzycho zaczoł wychodzić rowno po 1/4 kary, nie wiem jak to sie stało ze mu zaufali(był poszukiwany listem gończym bardzo długo), ale myśle ze ma farta w życiu :)

Oby i mój miał farta :) W sumie też rok do odsiadki i mam nadzieję że potoczy się tak jak u Twojego Krzycha :help:

Rozumiem, że po ? wroku można sie starać o przepustkę, ale czy jest może jakiś minimalny termin, bo np. na wokandę można stawać po ? wyroku ale nie mniej niz po 6 m-cach...???

małgoska mój D. obecnie jest na Służewcu wcześniej był na Białołęce i Kamczatce (Warszawa)

Jak jest w półotworkach? Który z tych zk był najlepszy? I jak jest z telefonami kartami tel?

napewno jest 100 razy lepiej zim w zamknietym slyszalam ze w kozichglowach jest dobrze w zk moze dzownic kiedy chce jezeli ma karte musisz mu poprostu wysylac jak sie z czyms pomylilam to poprawcie mnie :):)

nie znam tych stron moze dobrze

Witam. Czy wywiad przez kuratora sądowego musi być przeprowadzany w miejscu zameldowanie i tylko z członkami "formalnej rodziny"? Czy o taki wywiad tez musi być pisane podanie czy też po 1/4 kary jest on przeprowadzany? Bardzo proszę o odp, wiecie jak bardzo mi zależy na przepustce mojego Ukochanego

[cytat:1uz6c3w4]
Czy wywiad przez kuratora sądowego musi być przeprowadzany w miejscu zameldowanie i tylko z członkami "formalnej rodziny"?
[/cytat:1uz6c3w4]
u mnie był kurator po 2 miesiącach od zatrzymania R wiec wszesniej niż 1/4 kary jak równierz nie jestem formalna rodziną :D i mieszkamy w warszawie a R jest zameldowany w Tarnowie więc do ciebie powinnien tez przyjść szczególnie jeżeli mieszacie razem bo to u ciebie bedzie przebywał podczas przepustki

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót