przepustki a drugi wyrok w zawieszeniu!

• Autor wątku Autor wątku bl1tz1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bl1tz1

Użytkownik
Odpowiedzi
64
witam!! maz odsiaduje jeden wyrok a drugi ma w zawieszeniu! teraz mija mu 1/4 kary wiec powinien lada chwila dostac pierwsza pzrepustke ale z tego co maz mi ostatnio powiedzial to ze beda problemy poniewaz ma wyrok w zawieszeniu! dodam ze pracuje i sam dojezdza do pracy autobusem! czy to cos ma wspolnego wyrok w zawieszeniu z pzrepustkami???

Mój mąż też ma jeszcze wyrok w zawieszeniu- z jego powodu odwiesili mu te wcześniejsze- no i wychodzi na przepustki, ale nie po 1/4 kary- dopiero jak minęła 1/4 kary to zaczęły się starania i w końcu wychowowca uległ, z tą 1/4 kary to jest różnie- tak ja z warunkowym po połowie kary- przepustki są, warunkowe też- ale prawie nigdy w tych terminach...Jak wychowawca będzie chciał go postawić na komisję to go postawi, jeśli nie to może wymyślać właśnie szereg przeróżnych powodów jak m.in. to, że posiada wyrok w zawieszeniu- trzeba się starać, dzwonić, prosić ...

bl1tz1 drugi wyrok w zawieszeniu, jeśli odbywanie obecnej kary nie oznacza odwieszenia go, nie ma nic wspólnego z nabyciem prawa do przepustek. Mało tego, jeśli jest tak, jak wyżej, to nie ma też nic wspólnego z obecnie odsiadywanym wyrokiem. A jeszcze dosadniej: nikogo w ZK nie obchodzi, a nawet mogą o tym nie wiedzić, że taki wyrok jest.

Powrót