przepustki

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
O

ona86

Użytkownik
Odpowiedzi
123
cześć wam !
Mam takie pytanko ! - Jeżeli mój m. odsiaduje kare w zk typu zamknietego może strac sie o przepustki po upłynęciu 1/4 kary ??? Prawdopodobnie ma miec transport w grudniu !!! Odpowiedzcie mi prosze !!! z góry dziekuje za odp. i pozdrawaim wszystkich

chciałabym sie jeszcze zapytac kiedy może starać sie o przedterminowe warunkowe zwolnienie ? Zostal pozbawiony wolności na okres 4,5 roku, ale nie jest to wyrok łączny !!!

wczesniej był tylko 3 msc na Aś !!! To bylo pół roku przed kolejnym pojściem !!! Wiem ż jest grypsującym , czy to przeszkadza w czyms ?

Jeśli był tylko na sankcji przed sprawą a nie w więzieniu to znaczy,że jest 1 razy czyli przepustki po 1/4 kary a warunkowe po 1/2 kary

[cytat:3eosgmoo]
mój m. odsiaduje kare w zk typu zamknietego
[/cytat:3eosgmoo]
wiesz co ale jezeli on nie jest na pół otworku to raczej cie zmartwie nie dostanie przepustki :(
chyba ze jest na pół otworku a ja źle zrozumiałam

Jak jest na P1 to przepustki nie będzie.

[cytat:218117ot]
Wiem ż jest grypsującym , czy to przeszkadza w czyms ?
[/cytat:218117ot]
Generalnie tak, aczkolwiek znamy przypadki, że nie stanowiło to żadnego problemu. Pewnie jak zwykle zależy od ZK.

[cytat:3s6vs8la]
Cytat:

Wiem ż jest grypsującym , czy to przeszkadza w czyms ?

Generalnie tak, aczkolwiek znamy przypadki, że nie stanowiło to żadnego problemu. Pewnie jak zwykle zależy od ZK.
[/cytat:3s6vs8la]

nie wiem jak w innych ale na białołęce puszczali wszystkich na przepustki, Krzycho jak pierwszy raz wychodził an przepustke to razem z kolesiem który miał do odsiadki 12lat! i poszedł na przepustke po 1/4 kary
zaznaczam ze obaj tzn moj mąż i ten koles byli grypsującymi, ale to białołęka cudów :)

w ogóle z tego co się dowiaduję na Białołęce puszczają po 1/2 kary a u nas na Młyńskiej to się nie zadarza nigdy :( wszystko zależy od sędziego penitencjarengo, ktoś siedzi np w potulicach na p1 i wychodzi od razu po1/2 kary a ktoś jest na p2 na młyńskiej albo na p3 i nie ma szans na 3 wokandzie. To niesprawiedliwe :(

[cytat:1e6b0dq6]
ktoś siedzi np w potulicach na p1 i wychodzi od razu po1/2 kary a ktoś jest na p2 na młyńskiej albo na p3 i nie ma szans na 3 wokandzie. To niesprawiedliwe
[/cytat:1e6b0dq6]
Dlatego jak niczego na świecie pragnę teraz by Tomek wrócił do Potulic.

A to ja bardzo proszę zapisywac takie "rewelacje" w temacie "AŚ Poznań", bo tu zaśmiecamy troszkę wątek chyba ;)

Dziękuje za odp. !
Tzn., że będąc na P1 nie ma wogóle szans na przepustki ??? Nie wiem jak jest ale on stara sie o otwarcie mu grupy na P2 - jakie jest prawdopodobieństwo że mu taką grupę otworzą i kiedy ???
Pozdrawiam.

[cytat:3k0y9ixy]
jakie jest prawdopodobieństwo że mu taką grupę otworzą i kiedy ???
[/cytat:3k0y9ixy]
Jeśli ma poparcie wychowawcy to wtedy wychowawca postawi go na komisję i to on powie kiedy.

Odnośnie przepustek! Mój znajomy siedzi w zk kamińsk i odsiaduje tam po raz drugi kare 3 lat pozabawienia wolności i po roku czasu mógł wychodzic na przepustki !!! Jest na R1 !!! Dlatego zdziwiło mnie troszeczke ze mój M. bedąc po raz pierwszy na P1 nie bedzie mógł wyjść !! Dziwne to wszystko jest ... !

Co ZK to obyczaj w jednym puszczają bez problemu po 1/4 kary w innych nie niestety nie ma na to reguły trzeba się zorjentować jakie zasady panują u twojego lobuza w Zk myslę że on już wie skoro siedzi 6 miesięcy dla przykładu mój R ma za sobą juz ponad polowę kary p2 i wnioski nagrodowe o przepustkę i jak narazie nadal jej nie dostał więc sama widzisz różnie bywa

[cytat:3q2evlzm]
w ogóle z tego co się dowiaduję na Białołęce puszczają po 1/2 kary
[/cytat:3q2evlzm]
jeżeli zk sam wystąpi o wokande(i to nie zawsze) i masz niestety mylne wiadomości bo z białołęki trudno wyjść, przykład z moim mężem stawało 16 chłopa-wyszło tylko 2!
zresztą gadałam z Krzychem przed jego wokandą to mówił że raczej bedzie Blacha, wyszedł chyba tylko dlatego że wychowek sie za nim wstawił(powiedział Krzychowi że sędzia to jego sąsiad)

ona86-najlepiej będzie jeśli Twój M porozmawia z wychowawcą i zapyta go kiedy ma REALNE szanse na przepustkę i warunkowe. Realne-a nie wynikające z obliczeń. Wtedy wychowawca powinien wziąć akta, przejrzeć czy nie ma na przykład jakiś zawiasów do wprowadzenia i na tej podstawie powiedzieć, że jego zdaniem realne szanse na otrzymanie przepustki są wtedy to a wtedy. Tak jest najlepiej i dla skazanego i dla rodziny. Wiadomo na co się nastawić.

eSeczka! dziekuje bardzo za podpowiedź !!!! pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót