przepustki

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witam wszystkich !
może teraz ktos mógłby mi przybliżyć bardziej odpowiedź na moje zapytanie czy mój M. ma szanse na przepustki i kiedy ? Całej kary ma 4,5 roku. W marcu 18 2009r. staje dopiero na pierwszą wokande - teraz siedzi już 6 mieś + ooliczone 3 mieś z poprzedniej sankcji = 9 mieś ! Dostaje pochwały i wnioski nagrodowe ! Czy w takim przypadku jest możliwość i w jakim terminie przypuszczalnym o czywiście ! z góry dziekuje za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich !

Ona, jeśli nie jest recydywistą to prawo do przepustek nabywa po odbyciu 1/4 kary. Całej, a więc wliczając w to również 3 miesiące sankcji. Zatem przy wyroku 4,5 roku będzie to po 13 i pół miesiącach odsiadki. Skoro minęło 9 to zostało jeszcze 4,5.
Dobrze, że ma wnioski nagorodowe, dobrze byłoby jeszcze aby odbywał karę w systemie tzw. programowego oddziaływania czyli miał program resocjalizacyjny. Łatwiej przy nim o przepustkę. Niestety, musisz jeszcze trochę poczekać. Wcześniejsza przyepustka możliwa jest tylko w wyjątkowych, awaryjnych sytuacjach, jako tzw. "losówka".
Cieprliwości. Pozdrawiam.

[cytat:3qohrcs9]
Odnośnie przepustek! Mój znajomy siedzi w zk kamińsk i odsiaduje tam po raz drugi kare 3 lat pozabawienia wolności i po roku czasu mógł wychodzic na przepustki !!! Jest na R1
[/cytat:3qohrcs9]
rozumiem że R1 to zamek, czy tak? wiec z tego co ja sie orientuje to jezeli ktoś siedzi na zamku to nie ma mowy o przepustkach, chyba że okolicznościowych...
bardzo prosze o odpowiedz któregoś z praktyków :)

[cytat="ASIA Ż"][cytat:7xky968j]
Odnośnie przepustek! Mój znajomy siedzi w zk kamińsk i odsiaduje tam po raz drugi kare 3 lat pozabawienia wolności i po roku czasu mógł wychodzic na przepustki !!! Jest na R1
[/cytat:7xky968j]
rozumiem że R1 to zamek, czy tak? wiec z tego co ja sie orientuje to jezeli ktoś siedzi na zamku to nie ma mowy o przepustkach, chyba że okolicznościowych...
bardzo prosze o odpowiedz któregoś z praktyków :)[/cytat]

mylisz sie , z zamkniętego zakładu równierz mozesz przepustke dostać , nawet z grupa R1 , jak juz to ktos gdzies napisał co ZK to obyczaj

[cytat:2g6b82l7]
mylisz sie , z zamkniętego zakładu równierz mozesz przepustke dostać
[/cytat:2g6b82l7]
dla mnie to dziwne i znam kilka osób które siedziały juz po kilka razy i owszem jako pierwszy raz skazany albo ci co siedzą na pół otworku dostawali przepustki po ¼ kary ale jak już ktoś trafił na zamek to nie było mowy o przepustce,
halo Markiz Magnatex NIUANS:serce:
prosze bo juz sie pogubiłam, czy mam przez to rozumieć że w każdym zk obowiązują inne zasady dla skazanych :?:

[cytat:1egneviq]
Mój znajomy siedzi w zk kamińsk i odsiaduje tam po raz drugi kare 3 lat pozabawienia wolności i po roku czasu mógł wychodzic na przepustki !!!
[/cytat:1egneviq]
oki to jest bajka, pozniewaz do kamińska przewożą z innych zk za kare, np. za znaleziony tel., a w zime jest bardzo trudno tam dojechać, zk jest w środku pola i bez dobrego samochodu trudno tam dojechać
nie ma opcji na przepustke tam chyba że losówka
wiem bo krzycha kolega siedział tam i swoje źródło informacji mam 100%

ale mój znajmomy wychodzi -naprawde ! Mój M. też tam siedzi i sie dziwi temu zdarzeniu z przepustakami mego znajomego ! Ale to prawda co napisłam odnośnie jego przepustek !

oki w takim razie chłopak ma szczęście i napewno ktoś sie cieszy z tych przepustek

Mój chłopak od 08.10.2007 odsiaduje wyrok na 15 miesięcy czy ma szanse dostać przepustkę na święta?? Jeśli tak to na jak długo?? Jego Mama jest w ciężkim stanie czy ktokolwiek to uwzględni?? Proszę o odpowiedź...

Można spróbowac z przepustką losową, należałoby jednak udokumentować ciężki stan mamy.
Twój chłopak powinien pisac prośbę o ta losówkę i wraz z prośbą przedstawić dokumenty nt. stanu zdrowia mamy.

A jeśli ma 2 siostry i jeszcze brata, to przeszkadza to w tym ?? Ponieważ to już jest było nie było duża rodzinka.... Co myślicie??

Może być to przeszkodą,a czy rodzeństwo mieszka z matką???
Albo w tym samym mieście co matka??

brat mieszka z zona ale nie w tym samym miescie, siostry mieszkaja z matka, ale jedna ma 16 lat a druga 20:/ a przepustki sa po 1/4 kary?? to mu pierwsza przepustka przypada okolo stycznia:) a co tam napisac zeby jednak go wypuscili na ta przepustke?

Ty nic na to nie poradzisz to on musi napisać prośbę o przepustkę losową ale musi uzazsdnić swoją prośbę (musi być jakis powód dla którego miałby dostać tą przepustkę).Przepustki zwykłe rzeczywiście przypadają po połowie kary ale to nie oznacza,że ją dostanie akurat po połowie.Musi stanąć na komisję która mu je przyzna.

moim zdaniem nie ma nic do rzeczy ze ma siore i brata, on chce sie zobaczyc z mama bo jej stan jest zły, krzycho ma 2 siory i obie mieszkają z jego mamą i dostał przepustke żeby zobaczyc sie z chorym ojcem

Dziekuje Asia:) chociaz troche mnie pocieszylas:) kurde dopiero tydzien go nie ma a ja tu caly czas kombinuje:D

Hej dziewczyny !
Czy możecie mi powiedzieć jak pomóc przy uzyskanieu przepustki ! Chciałabym sie jeszcze spytać czy wesele siostry pomogłoby przy uzyskaniu takiej nagrody ? :Przeputki przypadają mu w połowie lutego a wesele jest w maju ! Jak myslicie ?Ale jak to dokładnie jest ? Słyszałam że najpierw trzeba mieć wnisek nagrodowy o widzenie bezdozorowe poza zk, a dopiero później po tym wniosku starac sie o przepustke, czy tez odrazu ?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź !

Ty niestety nic nie pomożesz w uzyskaniu przepustki.To skazany się musi o nią starać i od dyrektora zależy czy ją dostanie.Jeżeli dla dyrektora ślub siostry skazanego będzie odpowiednią przesłanką do udzielenia skazanemu przepustki to ją udzieli.A żeby przydzielić skazanemu przepustki po upływie ? kary trzeba go postawić na komisję.Jeżeli przydzielą mu przepustki za każdym razem będzie musiał zdobyć wniosek nagrodowy żeby ją dostać.Pierwszą przepustką jest widzenie bezdozorowe poza terenem zakładu karnego nie przekraczające 30 godzin,a dalsze przepustki i czas ich trwania zależy od regulaminu wewnętrznego zakładu karnego.Przepustki nie są udzielane obligatoryjnie,każdy skazany musi na nie zasłużyc.

[cytat:1ofepakt]
Pierwszą przepustką jest widzenie bezdozorowe poza terenem zakładu karnego nie przekraczające 30 godzin,
[/cytat:1ofepakt]
To zależy od zakładu karnego- u nas pierwsza przepustka to 10 h potem 30 h. Aby dostać przepustkę na kilka dni znów trzeba stanąć na komisję.

Dziękuje za odpowiedzi. Mślałam, że może w jakiś sposob mozna pomóc, ale niestety nie! Mam nadzieje, że mu przyznają !
Pozdrawiam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót