S
spark1971
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam Szanowne Forum! Jestem tu nowy i nie wiem, czy w dobrym dziale pisze swoj post ale mam wielki problem, otóz: jestem emerytowanym policjantem i obecnie mieszkam poza granicami kraju, kilka dni temu zlozylem swoje CV w sprawie pracy w Norwegii i dolaczylem scan swojego swiadectwa pracy, w ktorym uprzednio przerobilem stanowisko swojej pracy. Nie bede szczegolowo opisywal jakie to bylo stanowisko, bo byc moze ktos czytac to forum i skojarzyc to z moja osoba. Otoz przyjmijmy, ze wlasnorecznie przy pomocy edytora tekstu przerobilem to swiadectwo pracy i wyslalem do tej firmy. Personel tej firmy chcac potwierdzic sobie prawdziwosc tych informacji skonatktowal sie z moja byla komenda Policji i wtedy wszystko wyszlo na jaw, gdyz posiadaja dwa rozne od siebie swiadectwa pracy i czarno na bialym jest widoczne przerobienie. Wiem, ze wiele osob nie pochwali tego czynu, ale bylemu policjantowi bez doswiadczenia w innych dziedzinach bardzo ciezko jest znalezc prace. Nie przypuszczalem, ze firama ta bedzie sprawdzac prawdziwosc tego dokumentu. Teraz moje pytania:
Czy mamy do czynienia z przestepstwem przerobienia dokumentu??
Czy jest tu podstawa do wszczecia postepowania?
Co z zasada terytorialnosci, bo przeciez przestepstwo to popelnilem na terenie obcego kraju Unii Europejskiej??
Co z zawiadomieniem o przestepstwie bo chyba firma norweska nie jest zainteresowana zlozeniem takiego zawiadomienia?
Jakie sa mozliwosci mojej obrony? Czy moge jakos sie z tego wytlumaczyc aby nie otrzymac wyroku skazujacego??
Pozdrawiam i czekam na zrozumienie i merytoryczna pomoc.
Czy mamy do czynienia z przestepstwem przerobienia dokumentu??
Czy jest tu podstawa do wszczecia postepowania?
Co z zasada terytorialnosci, bo przeciez przestepstwo to popelnilem na terenie obcego kraju Unii Europejskiej??
Co z zawiadomieniem o przestepstwie bo chyba firma norweska nie jest zainteresowana zlozeniem takiego zawiadomienia?
Jakie sa mozliwosci mojej obrony? Czy moge jakos sie z tego wytlumaczyc aby nie otrzymac wyroku skazujacego??
Pozdrawiam i czekam na zrozumienie i merytoryczna pomoc.