Mam trochę czasu to napiszę jakie papiery widziałem w teczce z zakończonym dochodzeniem. Napiszę z pamięci bo ksera nie mogliśmy zrobić.
Były dwie opinie tego samego biegłego z dwóch przeszukań i dwie opinie EKSPERTA FOTA i ich zeznania jako świadków (oni to bracia).
Były też zapytania do allegro o Klientów i do właścicieli praw z zapytaniem ściganie.

Portal odpowiedział "NIE" - gdyż nie wykazano złamaia prawa!
SONY (za 118.1) odpowiedziało, że konsole są ORYGINALNE a NIE ICH soft (chodzi o np. GEN-C, HEN, Prometheus) ich nie interesuje bo NIE ONI są jego właścicielami a jak policja chce pytać to musi zapytać GEN-a C o jego prawa.

Napisali też, aby policja NIE przysyłała żadnych wezwań sądowych do SONY bo NIKT tą sprawą NIE będzie się zajmował.

Właściciel praw do kilku filmów odpisał, że z uwagi na to że filmy te są BEZ WARTOŚCI oraz na to, że jest DOZWOLONY UŻYTEK PRYWATNY a filmy nie były udostępniane proszę NIE ZWRACAĆ SIĘ WIĘCEJ W TEJ SPRAWIE! Prosimy NIE przysyłać wezwań sądowych gdyż nikt nie przyjedzie.

Jedynie organizacja PRO WZYWA POLICJĘ DO ŚCIGANIA MNIE za gry komputerowe, które były z crackiem na dysku domowym (komputer zabrany dzieciakom i stał jakiś czas u mie na sklepie wyłączony czekał na skasowanie). Systemy operacyjne (win XP i win 7, office2007, antywirusy, Nero, PowerDVD) wszystko legalne. Gry dzieciaki dostają legalne ale ostatnio jest moda na granie z obrazu (a laptop mojej córki NIE MA napędu DVD a gry ma na płytach) więc crackują a ponadto dostęp do tego kompa miało pół szkoły moich dzieci.
Akta te przekazano do prokuratury celem sporządzenia aktu oskarżenia.
Na razie nic nie wiem o AO ale jak będę miał ksera to zrobię skany i dla chętnych udostępnię.