S
szymon1505
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dzień dobry, 22 listopada ubiegłego roku zachorowałem na ciężki przypadek covid 19, 2 miesiące spędzone na oddziale intensywnej terapii, wykonano pozaustrojowe napowietrzanie krwi tzw ecmo, do tej pory jestem nieprzerwanie na zasiłku chorobowym. Chciałem w tym miesiącu złożyć dokumenty w ZUS na świadczenie rehabilitacyjne, lecz pracownica powiedziała ze mam rentę z tytułu częściowej niezdolności do pracy( 3 x operacja oka) wiec świadczenie rehabilitacyjne mi nie przysługuje..także 22 maja kończy mi się chorobowe(182 dni)
Pytanie jest takie co mam teraz zrobić, do pracy jeszcze jestem nie zdolny. wirus pozostawił po sobie wiele powikłań, uszkodzone nerwy strzałkowe, muszę mieć codziennie wykonywana tlenoterapie domowa gdyż saturacja mi spada..w tamtym tygodniu otrzymałem znaczny stopień niepełnosprawności na rok czasu. Mam bardzo dużo zaległego urlopu to znaczy 33 dni za rok 2020 no i 36 dni za aktualny rok..pomysł miałem taki czy mógłbym wykorzystać te 69 dni urlopu i w ostatni dzień urlopu pójść dalej na chorobowe..Proszę o rozwiązanie mojego problemu. pozdrawiam serdecznie
Pytanie jest takie co mam teraz zrobić, do pracy jeszcze jestem nie zdolny. wirus pozostawił po sobie wiele powikłań, uszkodzone nerwy strzałkowe, muszę mieć codziennie wykonywana tlenoterapie domowa gdyż saturacja mi spada..w tamtym tygodniu otrzymałem znaczny stopień niepełnosprawności na rok czasu. Mam bardzo dużo zaległego urlopu to znaczy 33 dni za rok 2020 no i 36 dni za aktualny rok..pomysł miałem taki czy mógłbym wykorzystać te 69 dni urlopu i w ostatni dzień urlopu pójść dalej na chorobowe..Proszę o rozwiązanie mojego problemu. pozdrawiam serdecznie