Przerwa w odbywaniu kary

• Autor wątku Autor wątku 13a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: wniosek o udzielenie przerwy w odbywaniu kary

No bo jest bardzo surowy ale jeśli ma się powody do przerwy i do mocne dowody czyli takie o których mowa w kodeksie to nie ma żadnego problemu :)
Nie wiem jaki jest termin wokand we Wrocławiu w tym ZK aczkolwiek termin rozprawy pewnie jest już znany więc warto zadzwonić do sądu,podać sygnaturę akt i zapytać.

a właśnie furia jak już kuratorka była u mnie na wywiadzie ,to czy już znana jest sygnatura? bo dziś dzwoniłam do sądu to mi pani powiedziała ,że wniosek wpłynął 2 maja i jeszcze nie ma terminu

Tak już jest sygnatura.
Nawet jak sąd wysyła pismo z informacją o konieczności opłaty sądowej to już jest podana na piśmie sygnatura akt.

tam mój Ł pisał o umorzenie kosztów,jeszcze nic do niego nie przyszło ,ale wiem ,że ruszyło ,bo kuratorka była-pytała mnie czy ,będę wspierać ł jeśli wyjdzie i jakie mamy relacje ,jakie ma on z dziećmi ,i czy będzie on mógł ze mną mieszkać

Ostatnia edycja:

No to jak sprawa już ruszyła to koszta zostały umorzone na sto procent :) nie wiem jak jest ale chyba nie musi przyjść pismo z informacją,że sąd zwalnia z kosztów.
To dla kuratora to są główne informacje,które musi zdobyć na wywiadzie :)
Trzymać będę kciuki :)

jestem ciekawa czy jeśli poproszę to kuratorka poda mi sygnaturę

Nitka nawet w sądzie Ci podadzą sygnaturę ;) kurator również może Ci podać.

nitka1982 napisał:
jestem ciekawa czy jeśli poproszę to kuratorka poda mi sygnaturę

A czemu skazany nie może się dowiedzieć we własnym zakresie i poinformować Cię? Nie potrafi mówić/pisać? Jesteś jego niańką? A może nie życzy sobie, abyś cokolwiek wiedziała o sprawie?

Nitko nie odpisuj nawet na te wypociny Forgo-naśladowcze.Sygnatura akt nie jest objęta ochroną danych osobowych więc śmiało możesz o nią prosić :)

tak ja wiem ,że mogę ,nie wiedziałam tylko,czy już jest ta sygnatura ,ale skoro kuratorka robiła wywiad i Ty mi napisałaś to ok ,zadzwonię w poniedziałek i się dowiem:) dziękuję

Witam.Moj chlopak odwolywal sie do wyroku 1roku i 6 misiecy . Wlasnie dzis dostalam odpowiedziec ze Sad sie nie zgodzil na odroczenie wyroku , moj chlopak ma wujka ktory potrzebuje pomocy i ma orzeczenie o nie pelnosprawnosci wujka czy mamy szanse jeszcze raz napisac odwolanie czy raczej nie ?? Prosze bardzo o odpowiedz. Z gory dzieki .

witam moj chlopak ma do odsiadki 4 lata i 10 miesiecy przedwczoraj mial sprawe o przerwe w karze ktorej nie dostal bo sedzina uznala ze jest mi do niczego nie potrzebny (kuratorka podopisywala sobie pare zdan ktore nie padly ani odemnie ani od nikogo z mojej rodziny)dodam ze mamy razem prawie 15 miesieczne dziesko.Za niedlugo bedzie mial sprawe o zlacz wyrokow. Cy jest wogole sens napisac ponownie prosbe o przerwe, czy wogole po tej pierwsze nieudanej jest mozliows ze pozytywnie ja rozpatrza czy ja moge o cos takiego napisac prosze poradzcie mi cos...

aida-29 napisał:
Cy jest wogole sens napisac ponownie prosbe o przerwe, czy wogole po tej pierwsze nieudanej jest mozliows ze pozytywnie ja rozpatrza czy ja moge o cos takiego napisac prosze poradzcie mi cos...

Wątpliwym faktem jest, że Wasza sytuacja rodzinna od przedwczoraj (czyli w ciągu 2 dni), uległa tak diametralnej zmianie, że zasadnym będzie udzielenie przerwy w karze.

raczej nic to nie da... niech poczeka jak wypadnie wyrok łaczny i niech sie stara o p2, prace wolnościową , przepustki i w końcu warunkowe zwolnienie... z przerwami jest ciężko, stan zdrowia, powódź itd...

Jeżeli mąż będzie składał wniosek o przerwę w karze to powinien go złożyć tam gdzie odbywa karę pozbawienia wolności czyli w zk Kielce?

tak,powinien złożyć do sądu pod który należy dany zakład

And2105 napisał:
tak,powinien złożyć do sądu pod który należy dany zakład

"Dany zakład" czyli ten,w którym obecnie skazany odbywa karę pozbawienia wolności.

Furia napisał:
"Dany zakład" czyli ten,w którym obecnie skazany odbywa karę pozbawienia wolności.

a żeby było najdokładniej do do wydziału penitencjarnego tegoż sądu....

A ile czeka się na takie posiedzenie odnośnie przerwy w karze?

Czeka się tyle, ile trzeba. Każda sprawa jest inna a sąd rozpatruje je bez zbędnej zwłoki. Inaczej wygląda kwestia osadzonego, który umiera a inaczej takiego, który twierdzi, że przerwa jest niezbędna z uwagi na remont dachu.

Poza tym - wystarczyło przeczytać choćby kilka stron wstecz ten temat.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót