Przerwa w odbywaniu kary

• Autor wątku Autor wątku 13a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ale zawsze sa jakies nadzieje,moze sad uwzgledni ze jestem w ciazy i nie mam za co zyc

-nie uwzględni. W takim wypadku wszyscy osadzeni płodziliby sobie dzieci i domagali się zwolnienia, przerw. A Ty powinnas zacząc samodzielnie myslec i radzic sobie teraz. A nie siedziec ,plakac i kombinowac. Zloz dokumenty do MOPS, dostaniesz pomoc jesli Ci przysługuje. I licz na siebie ,a nie na faceta,ktory sie wypiąl na Ciebie, sprawy i dzieki niemu zostałas sama. Ale masz dwie rece,nogi ,rozum i pora z nich skorzystac.

Przerwa to przerwa, tak czy inaczej , wroci do ZK po przerwie 6 cy-, i co znowu powiesz,że musi wyjśc,bo teraz ci ciezko samej wychowywac dziecko? Nie Ty pierwsza nie ostatnia.

Ostatnia edycja:
Zgadzam sie z Ingab Ja jestem ciężko chora mam skierowania na 2 operacje i co? Nie dostał mój mąż przerwy a brak wokół nas osób do opieki nad dziećmi, więc ciąża to nie argument dla sądu żeby dać przerwe

a ile twój maz ma odsiadki i za co?bo to tez ma znaczenie
mój za jazde bez prawka i rok odsiadki
jak nie dostanie przerwy,wezme adwokata z urzedu

Nie.wyrok nie na żadnego wpływu na przerwę w karze.bez znaczenia czy to złodziej czy alimenciarz.

Adwokata z urzędu jak chcesz wziąść bo nie rozumiem, a co do przerwy to mój mąż ma tez rok czasu ale to nie wyrok ma znaczenie biorą wszysko pod uwage jeśli chodzi o przerwe w karze, dosłownie wszystko i we wtorek miałam to do słuchu powiedziane bo mieliśmy apelacje

nie wiem do czego,cokolwiek byle szybciej wyszedł.przeciez sa jakies okolicznosci łagodzace

Nie liczyła bym na to i wiem co mówie bo to przerabiałam i na początku też miałam milin myśli i możliwości , a tu psikus :mad:
Nie nastawiaj się, bo to że jesteś w ciązy nic nie zmienia

arab778 napisał:
nie wiem do czego,cokolwiek byle szybciej wyszedł.przeciez sa jakies okolicznosci łagodzace

W jego przypadku nie ma takich okoliczności on już dostał jedną szanse od sądu nie wykorzystał jej należycie,więc kolejnej na pewno nie otrzyma przynajmniej nie z powodu twojej ciąży.Przykre to,ale nie ma sensu robić sobie w tym przypadku zbędnych nadziei.

Jest taka możliwość.Z przedterminowego warunkowego zwolnienia może wyjść szybciej,musi tylko spełnić warunki,o których mowa w odpowiednim temacie.

Czy odsiedzenie w aś do sprawy wlicza się do wokandy o przerwę w karze czy dopiero czas od wstawienia się po wyroku do ZK?

Tylko że sankcję odliczyli mu od wyroku i ktoś w zk powiedział że teraz musi znowu minąć pół roku zaznaczam że nie powiedzieli tego współwięźnie

Witam,

mój partner odbywa kare 1,5 roku więzienia. Napisał wniosek o przerwę w odbywaniu kary. Ja jako konkubina, chcę ten wniosek poprzeć. Obecnie mieszkam w służbowym mieszkaniu, gdzie jest recepcja i chciałbym uniknąć plotek na wstydliwy temat i nie podawać tego adresu na wniosku. Mam skrytkę pocztową, gdzie spływa korespondencja. Czy nr telefonu i adres skrytki pocztowej wystarczy sądowi, czy musi być podany tymczasowy adres zamieszkania. Jak z tego wybrnąć ? Pilne !!!! Jutro muszę zanieść wniosek do sądu. Z góry dziekuję za każdą podpowiedź/

Podajesz skrytke proste a po co chcesz podawać swój tel? Nikt nie będzie do Ciebie dzwonił

Pisząc pismo do sądu nie wymagany jest adres ? Na pewno będą chcieli wysłać kuratora albo dzielnicowego ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót