Przerwa w odbywaniu kary

• Autor wątku Autor wątku 13a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Radzimy sobie tak jak musimy- to oczywiste.
I nie jesteśmy trwale samotnymi matkami.Mamy partnerów.
Samotna matka może sobie szukać kogoś, kto z nią będzie i kto pomoże podołać wszystkim obowiązkom.
Lub wegetuje na granicy ubóstwa, bo tylko na takie życie zezwala Państwo komuś kto ma dzieci, nie ma wsparcia rodziny i musi wybierać między prawidłowym sprawowaniem władzy rodzicielskiej a pracą. To są trudne kompromisy i niestety nieuniknione.
Wtedy spada się na dno.I najbardziej cierpią na tym niestety dzieci.
No tak- jeśli się nie ma sporych oszczędności, wspaniałego, niekaranego partnera, dobrej pracy i życia na wysokim poziomie- to nie powinno się mieć dzieci...Zapomniałam

no nie powiedziałabym ze 50/50 bo sa bardzo nikłe. Niektore kobiety sa w bardziej trudnej sytuacji i ich partnerzy tez nie otrzymali przerwy. Mops napewno zapewni jakas pomoc zasiłkowa jak nie pieniadze to pomoc zywnosciowa.Bo nie wieze w to ze tak zostawi pania bez srodkow na dzieci. a ja znam przypadki ze kobiety maja pieniadze a chodza do mopsu i i tak dostaja tak kombinuja.A i unas sedzina jeszcze stwierdziła ze to jest rzecza oczywista ze po zatrzymaniu meza w zk to nasze warunki bytowe sie pogorsza. Przerwa musiałaby trwac rok zeby mozna było zawiesic wyrok no i skazany musi miec poł roku odbytej kary.

Ostatnia edycja:
Witajcie. Mój facet czeka na przerwe w karze. Ale czy jest to możliwe gdyż siedzie w ZK w kwidzyniu jest recedywista . Ponoć w tym więzieniu nie ma przerw w karze ani warunkowego zwolnienia ale jak Sąd wyda orzeczenie o przerwie w karze to dostanie ja w tym więzieniu ? Pozdrawiam i czekam pilnie na odpowiedź.

PaulinaGd93 napisał:
Ponoć w tym więzieniu nie ma przerw w karze ani warunkowego zwolnienia ale jak Sąd wyda orzeczenie o przerwie w karze to dostanie ja w tym więzieniu ?

Postanowienie o przerwie zostanie wykonane w dowolnej jednostce penitencjarnej w Polsce, w której będzie przebywał "bohater" postanowienia.

Witam,czy pismo o przerwe moge złozyc ja jako zona czy koniecznie musi skladac skazany badz jego obronca?

sandi_ napisał:
Witam,czy pismo o przerwe moge złozyc ja jako zona czy koniecznie musi skladac skazany badz jego obronca?

Pismo o przerwe składa osadzony pani nawet jako zona nie jest uprawniona do składania takiego pisma moze pani napisac od siebie pismo do sadu i bedzie to pismo załaczone do akt (OPŁATA WYNOSI 60ZŁ)

Skazany moze tez napisac wniosek o zwolnienie z ww opłaty.

zona pisząc w swoim imieniu nie ponosi zadnych kosztów, moze również na bieząco dołączac do swojego pisma wszelkie potrzebne dokumenty- równiez skserowane.

nie ma tez problemów aby zasiegnąć wszelkich informacji np- o wyznaczonej dacie posiedzenia,jesli zachodzi potrzeba żona moze równiez rozmawiac z Przewodniczącym Wydziału Penitencjarnego w Sądzie.

Bynajmniej tak to wygląda w Sądzie w Łodzi .

Ostatnia edycja:
monikalodz74 napisał:
Skazany moze tez napisac wniosek o zwolnienie z ww opłaty.

zona pisząc w swoim imieniu nie ponosi zadnych kosztów, moze również na bieząco dołączac do swojego pisma wszelkie potrzebne dokumenty- równiez skserowane.

nie ma tez problemów aby zasiegnąć wszelkich informacji np- o wyznaczonej dacie posiedzenia,jesli zachodzi potrzeba żona moze równiez rozmawiac z Przewodniczącym Wydziału Penitencjarnego w Sądzie.

Bynajmniej tak to wygląda w Sądzie w Łodzi .

Zona ponosi koszty piszac takie pismo wiem bo sama pisałam i przyszło mi pismo ze trzeba wpłacic za rozpatrzenie wniosku

to dziwne bo ja pisałam ,nie musiałam nic płacic.

w ciągu 2 mscy na bieząco tez dołaczałam odpowiednie dokumenty i nikt nie żadał opłaty.

zresztą zapytałam czy mam wpłacic jakąs naleznosc za wniosek i odp brzmiała- nie.

więc nie rozumiem agus12345 czemu od Pani zażądano aby zapłacic.

być moze po przejrzeniu dokumentów dołączonych stwierdzono ze dochód pozwala aby uiscic opłatę.
mój mąż ma juz wyznaczone posiedzenie w sprawie przerwy, nawet w miniony piątek rozmawiałam z Przewodniczącym Wydz.Penitencjarnego , dołaczałam jeszcze dokumenty i nikt , nie żadał ode mnie opłaty.

dodam ze mąż swój wniosek o udzielenie przerwy w karze złozył wraz z prośba o zwolnienie z ww opłaty w mscu kwietniu, ja pismo ze swojej strony oddałam tydzien póżniej.

może na ten temat bedzie bardziej poinformowany forg ....

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót