Przerwy w dostawie internetu

• Autor wątku Autor wątku Monck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monck

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Na początku nakreślę sprawę:
Internet został założony 3 lata temu (Telekomunikacja Polska, łącze stałe), dotychczas nie było żadnych problemów, ani dłuższych przerw. Niestety ostatnio (2miesiące) średnio co tydzień nie ma go przez jakieś 2-3 dni. Na początku myślałem że to prace konserwacyjne łącza, lub jakaś większa awaria. Jednakże dowiedziałem się od znajomych że oni w tym czasie mają internet. Mimo że mieszkam w lokalu tylko w weekendy, zaczyna to być co najmniej frustrujące. Niestety właściciel mieszkania posiał gdzieś umowę i nie mam możliwości sprawdzenia czy należy się mu z tego względu odszkodowanie lub jakaś rekompensata.

I pytanie jest proste:
Czy można z tym coś zrobić? (zmiana dostawcy niestety nie wchodzi w rachubę)

Dzięki za wszelką pomoc.

A co ma właściciel lokalu do przerw w dostanie neta?

A dzwoniłeś do TP?

[cytat="Monck"] Jednakże dowiedziałem się od znajomych że oni w tym czasie mają internet. .[/cytat]
jedno przecież nie wyklucza drugiego...

[cytat="Monck"]Niestety właściciel mieszkania posiał gdzieś umowę i nie mam możliwości sprawdzenia czy należy się mu z tego względu odszkodowanie lub jakaś rekompensata. .[/cytat]

a co ty masz do ewentualnej bonifikaty opłaty za internet-- to sprawa pomiędzy providerem a osobą która podpisywała umowę...

ps. kopię umowy zawsze mozna zdobyć u providera...

Witam :)
Tak sobie patrze co ciekawego można się dowiedzieć no i mam :)
Co mozna zrobić jeżeli są przerwy w dostawie ja mam internet z kablówki i kiedy nie ma dzwonię do firmy z którą mam umowę podpisaną za każdym razem tłumaczą się że to wina dostawcy . Czy mogą to odliczyć od m-cznego abonamentu 4-5 dni w m-cu za nie dostarczenie internetu ?? A jak ktoś pracuje przy kompe i internet jet potrzebny co wtedy ??

[cytat="antena78"]Witam :)
Czy mogą to odliczyć od m-cznego abonamentu 4-5 dni w m-cu za nie dostarczenie internetu ?? [/cytat]
Zajrzyj do umowy i będziesz wiedział.

[cytat="Markiz32"][
a co ty masz do ewentualnej bonifikaty opłaty za internet-- to sprawa pomiędzy providerem a osobą która podpisywała umowę...

[/cytat]
Może byc tak, że opłata za lokal obejmuje możliwośc korzystania z internetu.

Powrót