prześladowanie w internecie

• Autor wątku Autor wątku pawelpiotr1976
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

pawelpiotr1976

Serdecznie witam osoby czytające forum.
Mam problem dość nietypowy, ponieważ prawdopodobieństwo zaistnienia podobnej sytuacji można przyrównać do 6 w totka.
Otóż miałem wątpliwą przyjemność zapoznać na czacie WP bardzo wpływową osobą działającą w branży IT kontrolującą połowę internetu w Polsce(zabezpieczenia,administracja sieci), co zaowocowało moimi problemami na portalach aukcyjnych, portalu randkowym oraz stronie dla fotografów/modelek w ostatnim czasie.
Sprawa wygląda następująco- na portalach aukcyjnych zablokowana sprzedaż(blokada na wiadomości od kupujących) na innych witrynach podobnie. Oprócz tego podszywanie się pod fikcyjne nicki w celu robienia sobie żarcików.
Proszę o wypowiedź zorientowane osoby, jak pociągnąć do odpowiedzialności niepoważną personę, która "ma szerokie plecy", gdzie to zgłosić i jak udowodnić szkodliwy proceder.

Kontrolowanie "połowy polskiego internetu" jest raczej niemożliwe, bo każda strona ma innych ludzi od swoich spraw.
Jak dostałeś te blokady, z jakiej przyczyny zostały uzasadnione? Może to po prostu przypadek. Czy ta osoba ujawnia się tobie, że to ona, czy po prostu dostajesz te blokady na różnych stronach bez żadnej informacji od niej?

Wyjaśnię na przykładzie olx i vinted. W każdnym miejscu mam wystawionych niespełna 30 aukcji, 70% to aukcje z przedmiotami o wartości do 10PLN. Przez ostatni miesiąc zero wiadomości od kupujących. Wystawiam rzeczy za 1-5PLN, które po wypromowaniu dałyby saldo ujemne.. Rozumiem, ze czasem jest bessa, ale brak jakiegokolwiek zainteresowania w formie pytań poważnie zastanawia. Co zaś się tyczy niepoważnych wiadomości, są one wysyłane zawsze z telefonu komórkowego, co sugeruje chęć pozostania anonimowym. Na innych portalach powiedzmy że społecznościowych jest podobnie- nigdzie nie jestem zbanowany a profile są "martwe"
PS. Może przesadziłem, że jedna osoba kontroluje połowę internet, jednakże ta osoba ma dostęp do bazy danych na stronach, gdzie mam profile.

Ostatnia edycja:
Dla wlasnego dobra radze ci bys odwiedzil i porozmawial o tym z jakims psychologiem. Moze jakies leki tu pomoga.

Pomyliłeś forum, tu nie snuje się teorii spiskowych. Może zmień na jakieś szpiegowskie, psychologiczne itp.

Kto mi zagwarantuje bezpieczeństwo moich danych i korespondencji na polskim portalu aukcyjnym,bądź społecznościowym? Proszę o merytoryczną wypowiedź...

Temat niewygodny, bez słowa wyjaśnienia przeniesiony z działu "Nowe technologie" do "Hyde Park" :-o

Pewni tutaj też Cie prześladują :/ niedobrze. Zgłoś do prokuratury ale pisemnie a następnie czekaj na odpowiedz. xD

Może na początku do UOKiK, może na policji mi doradzo co z tym fantem zrobić... 8-)

Obowiązkowo trzeba to zgłosić na policję

zdecydowanie prześladowanie w internecie trzeba zgłaszac na policje

Prawdopodobieństwo zdarzenia jak w opisie zerowe.
Zalecałbym rozmowę z psychologiem. Może uda się rozwiązać problem psychoz.

Proszę nie traktować tego postu jako złośliwość.

Posiadasz tyle kont i trolujesz w tylu wątkach, że pomyliłeś się i wkleiłeś odpowiedź w niewłaściwym topicku.

Nawet jak na Hydepark to przesada. Zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót