Prześladowany przez ex

• Autor wątku Autor wątku TataKrystiana
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TataKrystiana

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam
Jestem w trakcie rozwodu,czekam na termin 1 rozprawy. Ex prowokuje mnie do wybuchu agresji w jej kierunku poprzez wydzwanianie do mojej pracy mówiąc że kradne. Jeździ w pobliżu firmy i obserwuje czy jestem w pracy a nawet chodzi pod oknami domu w którym chwilowo mieszkam i obserwuje co robię i czy z kimś jestem. Nasza 15 letnia córkę zmanipulowała że nagle córka się odwróciła ode mnie. Czy mogę coś zrobić by ją powstrzymać bo nie ukrywam że cierpliwość mi się kończy.
Dziękuję za odpowiedzi

TataKrystiana napisał:
Ex prowokuje mnie do wybuchu agresji w jej kierunku poprzez wydzwanianie do mojej pracy mówiąc że kradne.
Pomówienie.

Zbierz oświadczenia świadków, że ww fakt miał miejsce z opisem, że Ciebie pomówiono zarzucając Ci kradzież.
Od każdego z osobna.

Następnie zainwestuj w pełnomocnika i walcz o dobre imię.

Miałem podobnie.
Moja eks przyjeżdżała do pracy i mówiła wszytkim kim to ja nie jestem.
Policja nie doszukała się znamion przestępstwa, gdy to zgłosiłem.
Od rozwodu minęło już 10 lat a ciągle mi obrabia 4 litery i jest BARDZO wścibska co do mojego życia.
Dzieci jak najbardziej próbowała zmanipulować, na szczęście starsze ma swój rozum. Niestety młodsze chłonie co mu matka mówi.

Musisz być cierpliwy.
Przede wszystkim - nie reaguj agresją.
Próbuj dokumentować jak Cię prześladuje - nagrywaj rozmowy, filmuj jej obserwowanie domu. Może uda się wyciagnąć z tego pomówienia, groźby albo chociaż prześladowanie.

Dziękuję bardzo za podpowiedzi,oczywiście będę walczył o dobre imię 💪🙂

Powrót