Przesłuchanie wThe Tribunals Service

• Autor wątku Autor wątku artena
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

artena

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Mam wielki problem i może ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć.
W roku 2008 wrocilam ze Szkocji do kraju z dnia na dzien pod niewiedze meza, tam zalilek rodzinny byl na mnie nie zatrzymalam tego bo nie mialam jak poniewaz mialam za malo czasu i zreszta nie znam za bardzo angielskiego. Pod koniec roku otrzymalam pismo ze mam zwrocic 560 f bo nie slusznie rodzinne bylo pobierane bo ja bylam w polsce ,ja nie wiedzialam ze on tego nie zatrzymal i sobie dalej pobieral. Pisalam odwolanie i teraz chca mnie przesluchac w tej sprawie. bardzo bym prosila zeby ktos napisal czy byl w takiej sytuacji i czy jest sens tracic pieniadze jadac tam a i tak nie wiadomo czy rozpatrza pozytywnie. bardzo prosze o pomoc .
Pozdrawiam

hmm.. jesli dobrze rozumiem, to cb byl twoim imieniu a pieniadze otrzymywal twoj maz ktory pozostal w szkocji. Jesli on mial prawo do rezydenji tutaj i wysylal pieniadze na dziecko ot mogl otrzymywac zasilek w swoim imieniu. Ja bym radzila napisac do nich i poprosic o rozpatrzenie sprawy ponownie i odliczenie nadplaty na koszt zasilku ktory przyslugiwalby mezowi. Sa w polsce takie biura pomocy obywatela, to jest odpowiednik tutejszych citizens advice bureaux. To przesluchanie w trybunale to jest dlatego,ze oni nie zmienili decyzji po tym co im napisalas i ty sie z tym nie zgadzasz. Kazdy ma prawo przedstawic swoja sprawe przed niezaleznym trybunalem. jednak w takich sytuacjach, ja bym chyba wolala zeby podjeli decyzje bez mojej obecnosci, szczegolnie jesli jestes gdzie jestes. Opisz im dokladnie co sie wydarzylo. Napisz jeszcze za jaki okres dokladnie zasilek byl nadplacony i co robil maz

Dziekuje za odzew:). No wiec to bylo tak: w roku 2008 postanowilam wrocic z dziecmi do kraju, o tym nikt oprocz mojej rodziny nie wiedzial wyjechalam z dnia na dzien wiec nie mialam mozliwosci aby cokolwiek tam zalatwic. Niestety nie zglosilam ze wyjezdzam i oni na meza konto wplacali jeszcze przez chyba 4 miesiace. Ja kiedy doszlam do siebie zadzwonilam tam i zglosilam ze jestem w polsce i zeby to zatrzymali poniewaz zabiera to moj maz i nie przysyla dziecia.oni chyba zle zrozumieli mimo tlumacza i przysali papiery do wypelnienia na rodzinne po czym przyslali ze skoro wrocialm do kraju to nie slusznie byly te pieniadze wyplacane i ze mam zwrocic 560f( rodzinne tam bylo na mnie). Napisalam do nich jak sytuacja wyglada, mowilam tez mezowi ale on twierdzil ze ja klamie i to olal. a teraz wzywaja mnie na to przesluchanie i nie wiem co robic.

a wyslali tobie juz tzw tas 1 form?? szara gdzie sie okreslasz czy przyjdziesz, czy potrzebujesz tlumacza itd??udaj sie do tego biura. oni powinni byc w stanie tobie pomoc Powodzenia

dostalam z tego tribunal ze mam odeslac w ciagi 14 dni z decyzja czy jade czy nie czy rezygnuje z tego

moze masz gg to latwiej bylo by nam pogadac?

Powrót