Przesluchanie

• Autor wątku Autor wątku Kolgent12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kolgent12

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Witam, jestem w pewnej przykrej sytuacji, dwa dni temu ku mojemu zdziwieniu pod dom przyjechala policja, dostalem wezwanie do przesluchania, nie mam pojecia o co chodzi, lecz mysle ze zadnego prawa nie zlamalem. Sek w tym ze przesluchanie jest 130km od mojego miejsca zamieszkania, jako ze jestem osoba uczaca sie, bez prawa jazdy, bez dochodu, wiec zadzwonilem do komendy w ktorej mam sie wstawic i rozmawialem z pewna Pania, wytlumaczylem jej swoja sytuacje nie wiedzac o co chodzi spytalem o co, powiedziala ze mam przyjechac to sie dowiem, odpowiedzialem ze niestety nie mam jak, na co Pani odpowiedziala ze sa autobusy, chodze do szkoly, mam przyjechac w dzien szkoolny, pieniedzy nie mam na dojazd tam, nikt nie liczy sie z moim zdaniem. Co w tej sytuacji zrobic? Ciekaw jestem co jezeli bede niewinny kto odda mi za te dojazdy do nich. Co zrobilibyscie w mojej sytuacji ?

Ostatnia edycja:
Kolgent12 napisał:
wiec zadzwonilem do komendy w ktorej mam sie wstawic
Co prawda nie brakuje pijących gliniarzy, ale wódką częstować cię tam nie będą, wiec się tam nie wstawisz

Po drugie - w jakim charakterze masz być przesłuchiwany?
Po pierwsze - co to ma wszystko wspólnego z komornikiem i postępowaniem egzekucyjnym?

Robi biznesy na olx, długów nie oddaje a pewnie znalazłoby się jeszcze parę innych powodów.

LLawyer napisał:
Robi biznesy na olx, długów nie oddaje a pewnie znalazłoby się jeszcze parę innych powodów.

A myslalem ze specjalizujesz sie w prawie, a tu okazalo sie ze jestes rowniez detektywem, super :D Historie moich postow sobie daruj, jako przedsiebiorca bylem w roznych sytuacjach, ale oszusta ze mnie nie rob, bo to pytanie bylo zadane do mnie.

Po drugie - w jakim charakterze masz być przesłuchiwany?
W charakterze oskarzonego.

Po pierwsze - co to ma wszystko wspólnego z komornikiem i postępowaniem egzekucyjnym?
Uznalem ze na skutek postepowania egzekucyjnego zostalem wezwany do przesluchania, lecz nie wiem..

Kolgent12 napisał:
A myslalem ze specjalizujesz sie w prawie, a tu okazalo sie ze jestes rowniez detektywem, super :D

Najpierw to polecam używanie PL znaków panie przedsiębiorco.
Może się przydać.

Kolgent12 napisał:
W charakterze oskarzonego.
Oskarżony to jesteś dopiero w sądzie, w sprawie karnej. Wcześniej tylko podejrzany
Kolgent12 napisał:
Uznalem ze na skutek postepowania egzekucyjnego zostalem wezwany do przesluchania, lecz nie wiem..
Policja nie zajmuje się sprawami komorniczymi. Co najwyżej sprawa może dotyczyć popełnienia czynu karalnego, ale z egzekucją nie ma to bezpośredniego związku - czyli że nie płacisz to policja się tym zajmie. Tak to nie funkcjonuje

Powrót