przestępstwo na przepustce

• Autor wątku Autor wątku ja 22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ja 22

ja 22

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Witam wszystkich!mój mąż przebywa w zakładzie karnym od roku, ostatnio był na przepustce i niestety wypił dwa piwa i pojechał do sklepu na rowerze...i akurat złapała go policje!dostał 500zł mandatu i sprawe w sadzie grodzkim!jesteśmy załamani ponieważ za tydzień staje na wokandę o warunkowe zwolnienie, zakład mu wystąpił o zwolnienie... ale co teraz będzie/????pewnie nie dostanie warunkowego??był ktoś może w podobnej sytuacji??wie może kteś coś na ten temat

No to może zapomnieć o warunkowym...

wg mojego rozeznania sprawa ma się tak: zakład wystąpił o opinię z policji (zawsze tak czynią po powrocie z przepustki) a wiadomo, że opinia przyjdzie negatywna i na posiedzeniu w temacie pwz, przedstawiciel administracji zk odwoła swoją opinię i prośbę o zastosowanie warunkowego zwolnienia, tym bardziej, że doszło do złamania prawa!!!:(

no pismo dopiero dojdzie do zk...rozmawiałam z komendantem i powiedział ze nie bedzie bardzo złej opini...napisze że jechał na rowerze pod wpływem alkoholu i napisze wiele innych dobrych zdań żeby nie było tak żle...myślicie że to coś da???to kiedy znów mógłby się starać o wokande??czy przez to będzie musiał siedzieć do końca kary??

wiesz wychowawca zaufał Twojemu dając mu przepustke, podejżewam że pijąc alkohol i jadac pod wpływem zawiódł wychowawce, wydaje mi sie że o kolejne wpz bedzie mogł sie starac po 3 msc, tak jak by sam wystepował ale szczerze wątpie żeby zostało mu udzielone wkoncu popełnił jakieś przestępstwo na przepusteczce, czym rownoczesnie podejrzewam "zamknał" sobie wszelkie mozliwe przywileje

to jest tak: z faktami się nie dyskutuje: jechał na rowerze pod wpływem alkoholu! Raczej nikt (w zk) nawet pod wpływem dobrego zdania komendanta nie będzie go chwalił Ja22 - twój mąż złamał prawo, co gorsze - on zrobił to z premedytacją!, wiedział bowiem co grozi za złamanie (w czasie przepustki) pewnych reguł. A w sprawie warunkowego odpowiedzi szukaj we właściwym wątku: http://forumprawne.org/wieziennictwo/1097-warunkowe-zwolnienie-88.html

Niestety chciałbym Cię pocieszyć.ale boje się iż z tego mogą wyniknąć spore nieprzyjemności.jedyna szansa że pismo dojdzie do zk już po wokandzie.Jeżeli dotrze wcześniej to na pewno nie wypuszczą go wcześniej,a jeżeli chodzi o przepustki to raczej przez 6 miesięcy może o nich zapomnieć pozdrawiam

to będzie musiał odsiedzieć wyrok do końca??:((

W mojej ocenie jedyna nadzieja że pismo nie dotrze na czas. Poczekacie zobaczycie.

niestety już doszło:( zwolnili go z pracy...zmienili mu grupę na p2 a miał p2p...i nie może teraz stanąć na wokande.Tylko zastanawiamy się kiedy będzie mógł??

Niestety pismo już doszło...zwolnili go z pracy,nie dostanie teraz warunkowego...zastanawia mnie to czy bedzie musiał siedzieć do końca czy będzie mógł miec wrunkowe zwolnienie?

Ubiegać będzie się mógł o warunkowe, ale czy go dostanie... Marne szanse...

Nie chciałem być takim pesymistą, ale takie pisma raczej szybko dochodzą do administracji zk, a później wszystko dzieje się na zasadzie "domina"...:-(

no cóż...będę musiała czekać jeszcze rok...:mad::(

Powrót