Przestepstwo z Niemiec

• Autor wątku Autor wątku lilalo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lilalo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
WItam!
Pan A.T. przywlaszczyl sobie moj samochod. Sprawa jest o tyle trudna ze ja ten samochod splacam poniewaz jest w leasing. Oddalem sprwe na Policje w NIemczech poniewaz to tutaj dokonano tego przywlaszczenia. Sprawa stoi w miejsc juz kila miesiecy. Poinformowalem policje iz ten pan udal sie moim samochodem do Polski i tam przebywa jednak to nic niezmienilo.
Chcialbym wiedziec czy moge jechac do POlski i w POlsce zglosic sprawe na policjie? Juz nie wiem co mam robic myslalem nawet o detektywie chociaz na to raczej nie bedzie mnie stac.
Pozdrawiam i prosze o porade.

[cytat:2q01igu2]
Pan A.T. przywlaszczyl sobie moj samochod
[/cytat:2q01igu2]
.
Czy on miał wszystkie papiery do samochodu i czy masz świadka

do tego auta ma kluczyki oraz tymczasowy dokument dzieki ktorym mozna jezdzic (dokument ten nie jest na niego)w Niemczech tylko kilka miesiecy pozniej trzeba zrobic rejestracje na siebie, ( samochod jest w leasing) dokumenty leasingu mam ja. W zasadzie on juz nie powinien nim jezdzic bo te dokumenty juz nie sa wazne, ale kto w Polsce sprawdzi skoro one sa w jezyku niemieckim. Sprawa w Niemczech zostala przyjeta przez policje i jest scigany,ja wniosle sprawe o kradziez policja i zaklad ubezpieczen uznali to jako przywlaszczenie. Policja zatem sciga ale bez efektu. Policja tlumaczy sie iz auta sa sprawdzane wyrywkowo. Mam dokumenty z policji niemieckiej odnosnie tej sprawy.

Powrót