Przestępstwo zorganizowane

• Autor wątku Autor wątku tmeczek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tmeczek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Chciałbym sie dowiedzieć czy przestępstwo zorganizowane to to samo co przestępczosć zorganizowana? i co to jest przestępstwo zorganizowane. Mam napisać o przestepstwie zorganizowanym i myślalem ze to to samo co przestępczość... a tu chyba nie. i jak nie to nie wiem totalnie co to. w necie nic o tym nie znalazłem

Przestępstwo zorganizowane? No jak ktoś działa starannie to ono może by nawet bardzo dobrze zorganizowane. Ale to tylko język "standardowy" ni to prawny, a nawet prawniczy.

No taki temat referatu dostałem i miałem to na 6 stron a4 napisać. Tyle sie w necie dowiedziałem ze musza być 3 osoby które biorą udział w przestępstwie którzy są zorganizowani. Normalnie nie wiem czy mi sie ta babka pomylila przy dawaniu mi tematu czy mnie oblać chce

a jak wykładowca rozumie pojęcie "przestępstwo zorganizowane" ? czy dla niego to jest równoważne z przestępczością zorganizowaną ...? czy może z przestępstwem zaplanowanym...? :P

Ja nie wiem jak on to rozumie. Nie napisze tego i już:( Dziękuje pięknie za próby pomocy. Pozdrawiam

Przestępczość zorganizowana to tak jakby rodzaj przestępczości. Natomiast Przestępstwo zorganizowane to przejaw przestępczości zorganizowanej, pojedynczy incydent...ja to tak rozumiem.
Pozdrawiam.

Powrót