Przesunięcie rozprawy

• Autor wątku Autor wątku goral20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

goral20

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Mam pytanie na temat prowadzonego postępowania. Toczy się przeciwko mojej osobie postepowanie ar. 278 kk. (oprogramowanie) Byłem na rozprawie głównej, tymczasem sędzia czyta mi wniosek, że nie może zgodzić się z karą którą wnioskował prokurator, ponieważ z pośród wielu osób pokrzywdzonych, jest kilka które się z nim nie zgadzają (nie dostałem żadnego pisma że jest taka sytuacja). Jestem zaskoczony sytuacją tym barzdiej z tego co wiem tzw. sprawy związane z powództwem cywilnym powinny być roztrzygniete przed sprawa główną. Tymczasem wyznaczono mi nowy termin rozprawy głównej.

1. Czego mam się w tym przypadku spodziewać ?
2. Czy sąd ma obowiązek przesłać mi nowe dokumenty na których podstawie tych kilka osób wyraża swój sprzeciw ?
3. Czy można odwołać się od wyroku, po rozprawie głównej ? I na jakich zasadach ?

Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję.

sprawy związane z powództwem cywilnym powinny być roztrzygniete przed sprawa główną - do tego czasu ma być złozony pozew, rozstrzygnięcie zapada w wyroku.
2. Nie, ale moze sie Pan zapoznac z materiałami postepowania w sądzie.o,9,47140.html
3. o,9,75889.html

[cytat="kolor0wa":3htycv7i]Witam,
Nie chcę zakladać nowego tematu, dlatego piszę tutaj.
Mam ogromną prośbę. Sprawa wygląda tak:
Dostalam wczoraj wezwanie na rozprawę(18czerwiec), gdzie ojciec chcę pozbawiać mnie alimentow. W moim rozumowaniu nie ma takiej mozliwosci, bo nadal się uczę. Chcę powiadomić(a raczej mama) sąd o przesunięciu rozprawy z powodu nieobecnosci córki w Polsce.Wracam niebawem, ale z przyjemnoscią odlozylabym ją na daleka przyszlosc. Koniec wrzesnia, bo od pazdziernika mam już szkole.

Czy powinnam napisać 2 pisma? prośba i zawiadomienie?
Czy 2 w 1?
Jezeli to mozliwe, proszę o wzor takiego pisma.[/cytat:3htycv7i]

Rozumiem ,że niektórzy użytkownicy forum to przysłowiowe "blondynki" ,ale wypadałoby najpierw przeczytac regulamin ,a później zadac pytanie jeśli już nie w swoim wątku -to chociażby w odpowiednim dziale Forum... - co to ma wspolnego z prawem karnym... ?? :x

Powrót