Przesyłka kurierska

• Autor wątku Autor wątku wobal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wobal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

W kwietniu wysyłałem paczkę do Irlandii za pośrednictwem jednego z portali współpracujących z firmami kurierskimi. Przesyłka została dokładnie przeze mnie zważona, zmierzona i opisana.
NIe tak dawno, po ponad 2 miesiącach od wysyłki otrzymałem informację z firmy kurierskiej, że nie zgadzały się wymiary podane przez nas w formularzu wiec paczka zostaje zakwalifikowana do innej kategorii wagowej i w związku z tym naliczają dodatkowe opłaty. O ile sama różnica w cenie nie jest zbyt duża ( niecałe 2 zł ) to opłaty dodatkowe jak weryfikacja przesyłki przez firmę kurierską czy opłata regulaminowa za źle określone parametry wywindowała tą cenę na prawie 50zł
Co do poprawności wymiarów paczki jestem na 100% pewien że były prawidłowe więc złożyłem reklamacje, która została odrzucona. NIestety 2 miesiące od doręczenia stanu faktycznego już nie da się udowodnić.

Czy jestem w stanie w jakikolwiek sposób reklamować taka paczkę i domagac się anulowania wszelkich dodatkowych kosztów związanych z tą wysyłką ?

Powrót