Przesyłka płatna przy odbiorze ?????

• Autor wątku Autor wątku malibuxt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malibuxt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Kupiłem ponad rok temu internetem książki dla dzieci do szkoły ( płatne przy odbiorze ) od firmy . Wczoraj dostałem list polecony wzywający do zapłaty za książki z naliczonymi odsetkami .Nie mam , żadnego dowodu , że zapłaciłem za towar . Poprostu przyszedł listonosz zapłaciłem i odebrałem towar . Liczę na pomoc pozdrawiam

skoro odbiór książek był możliwy tylko za pobraniem więc -skoro książki nie wrócily do nadawcy to:
1) albo ktoś je odebrał i co jest z tym związane zapłacił....
2)paczka zaginęła na poczcie i nie została doręczona -co tłumaczyłoby brak zapłaty... ale byłaby to ewidentna wina poczty...

Twojej winy tutaj nie ma... i w tym tonie możesz im odpowiedzieć, informując że zastanawiasz się nad skierowaniem sprawy do Prokuratury o usiłowanie wyłudzenia pieniędzy (art. 286 &1 KK)

Dzięki rozumiem !!!
Jeszcze jedno straszą mnie firmą windykacyjną i wciągnięciem KRD. Zastanawiam się jak firma może odezwać się po roku . Piszą o zwrot kasy za książki od geografii a ja zamówiłem i zapłaciłem za 2 komplety książek do szkoły podstawowej .
Przysłali niby fakturę tylko z kwotą i datą zamówienia i z 383 dniami opóźnienia . Zastanawiam się abstrakcyjnie czy firma może po tak długim czasie żądać kasy i odstek . Przecież nie dali mi tych książek w lizing za pobraniem trzeba zapłacić za przesyłkę . Ale nie mam żadnego dowodu . Jak sobie przypominam tylko zapłaciłem i podpisałem odbiór . Jeszcze raz dzięki

Praktyk
Dzięki !!!!
Zrobiłem tak jak pisałeś i sprawa załatwiona!!!!!
Ale jest to przestroga dla wszystkich . Płacić tylko przelewami ,bo jest dowód na wpłatę .
Jeszcze raz dzięki i POZDRAWIAM

Powrót