Przesyłka pobraniowa

• Autor wątku Autor wątku tomaszbial
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomaszbial

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Prosze o informację.
Jeżeli zamówię towar w sklepie 4f za pobraniem, ale na przykład następnego dnia odwiedze ten sklep w galerii i zobaczę, że ten towar jest słabej jakości lub np. przeczytam złą opinię w internecie albo taką opinię przedstawi mi osoba która ten towar już ma. W związku z tym nie odbiorę przesyłki wiadome jest, że firma poniesie stratę(koszta wysyłki).
Dla mnie to jest logiczne, że jakieś ryzyko jest wpisane w sprzedaż za pobraniem, ale z drugiej strony mogę zamówić 100 paczek w różne miejsca i ich nie odebrać i małą firmę wykończyć.

Czytałem, że nie odebranie towaru nie jest równe z odstąpieniem od umowy.

Uważam, że jeżeli otworzył bym paczkę przy kurierze i np. zobaczył słabą jakość i nie odebrał to nie było by problemu, ale jak wiadomo nie zawsze kurier zgadza się na otwarcie przesyłki.

Więc pytanie, jeżeli zamówię i nie odbiorę bez podania przyczyny a będzie ona taka że kolega mi powiedział ze np. ta bluzka jest do dupy, to czy jest możliwość, że sklep obciąży mnie kwotą przesyłki.

Jeśli odstapisz od umowy bez podania przyczyny odmawiając jedniocześnie odbioru przesyłki pobraniowej, to sprzedawca może ewentualnie obciążyć Cię kosztami przesyłki zwrotnej.

komu mialbym podawac przyczyne, kurier jak powiesz ze nie bedziesz odbieral to odwroci sie i pojdzie. Przyczyna jest taka ze czytalem ze np. buty sa kiepskiej jakosci i nie odbiore i koniec. To czy wtedy moga chciec zwrotu kasy za przesylke

Powrót