Przeszłość kryminalna rodziny kandydata na aplikacje

• Autor wątku Autor wątku Dareww
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dareww

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Dzień dobry wszystkim, od pewnego czasu męczy mnie pewna kwestia. Czy przeszłość kryminalna (tzn. pozbawienie wolności) np. brata lub matki może w jakikolwiek sposób przeszkodzić w zostaniu sędzią bądź adwokatem? Odpowiedź powinna być dość oczywista, natomiast czy takie kwestie również są lub mogą być rozpatrywane przy ocenie kandydata?

Jest oczywista. Nie ma to żadnego znaczenia.

Dareww napisał:

zawody prawnicze=bez znaczenia
ale
jakby ci się zachciało aplikować np. do ABW - może być problem.....
.
mam proces cywilny z ABW..... (bo nazwałem ich spadkobiercami prawnymi komunistycznej Służby Bezpieczeństwa (po drodze Urząd Ochrony Państwa), co jest zgodne z prawem i się "dziewczynkii" obraziły...
:)

Nic nie powstaje z niczego, takie wywody są lekkim nadużyciem - z drugiej strony ABW nie powinno podejmować procesowania się z obywatelami o takie rzeczy (zależy jeszcze co Pan napisał i w jakiej formie) . . .

BTW: W 1943 Armia Krajowa (będącą ramieniem zbrojnym Państwa Polskiego na uchodźctwie) przeprowadziła zamach bombowy na dworcu kolejowym Friedrichstraße w Berlinie, Zginęło 14 osób, a 60 osób odniosło rany.
Jak nazywamy obecnie ludzi (i państwa wspierające) robiących podobne zamachy na terenach zawłaszczonych (okupowanych) przez innego państwa z naruszeniem prawa międzynarodowego ?
Skoro obecne RP czuje się następcą RP na uchodźctwie to ...

Powrót