Przeszukiwanie osób wchodzących na teren ZK lub AŚ

• Autor wątku Autor wątku sygma
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Rozumiem, że można się nie zgodzić na przeszukanie osobiste? A co się dzieje jeśli się nie zgodzę? Nie wpuszczą mnie tak? Czy są może tego jakieś poważnijesze konsekwencje?

U nas ubrania przeszukiwane są po ich zdjęciu, np. kurtki czy bluzy. Nie wiem co się dzieje gdy muszą być przeszukane np. spodnie? Ale w tej przejściowej "komórce która jest tak jakby za "salą odpraw" jest kącik z zasłonami, coś na kształt przebieralni. Więc może tam się człowiek rozbiera i wtedy podaje ubrania do przeszuaknia?

Czy muszę się godzić na przeszukanie ubrań?

nie tylko ubran albo wyrazasz zgode albo nie i wracasz do domu bez mozliwosci widzenia, tak bylo w moim przypadku

Ale czy to nie skutkuje przypadkiem tym, że następnym razem też będą chcieli mnie przeszuakć??

takie kontrole są wyrywkowe, kiedyś kilka razy byłem świadkiem (szczegółowych) przeszukań...pracowników zakładu karnego!8)

wyrywkowe lub decyzja dyr.ZK dot. osob odwiedzajacych skazanego np. "X" - ustawa o Sluzbie wieziennej

minimini mogą następnym razem też przeszukać wg. nich nie zgadzasz się masz coś do ukrycia

Musze powiedzieć ze tez sobie zostawiłam protokol ale jak mi wyjasnil taki mily pan ze osoby odwiedzajace skazanych za narkotyki sa poddawane wyrywkowo takim procedurom ze wzgledow bezpieczeństwa czesciej niz jakies inne.

Powrót