R
ramzis
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam Wszystkich,
proszę o informację czy moje rozumowanie jest właściwe.
Fragment zapisu z SIWZ.
V. Serwer NAS
Parametry techniczne:
12) Obudowa typu Tower z możliwością montażu w szafie RACK (szyny w komplecie)
Po zakończonym przetargu firma X dostarcza serwer:
Lenovo System x3550 M5 twierdząc że spełnia zapis w SIWZ dotyczący obudowy. Dodam że do serwera został dostarczony stojak umożliwiający postawienie serwera pionowo.
Po kontakcie telefonicznym z Lenovo dowiaduję się że serwer ten ma obudowę typu RACK co oznaczają dwie ostatnie cyfry modelu. Gdyby na końcu modelu było 00 to był by to serwer w obudowie typu Tower.
Pytanie:
1) czy serwer zamontowany w stojaku ma obudowę typu Tower bo stoi?
2) czy obudowa jest parametrem technicznym? czy określenie typu obudowy mogło być umieszczona w SIWZ jako parametr?
Myślę że serwer pomimo zamontowania w stojaku umożliwiającym postawienie serwera pionowo nadal jest serwerem w obudowie typu RAC a dostarczony serwer nie spełnia zapisu w SIWZ określającego typ obudowy.
Pozdrawiam
proszę o informację czy moje rozumowanie jest właściwe.
Fragment zapisu z SIWZ.
V. Serwer NAS
Parametry techniczne:
12) Obudowa typu Tower z możliwością montażu w szafie RACK (szyny w komplecie)
Po zakończonym przetargu firma X dostarcza serwer:
Lenovo System x3550 M5 twierdząc że spełnia zapis w SIWZ dotyczący obudowy. Dodam że do serwera został dostarczony stojak umożliwiający postawienie serwera pionowo.
Po kontakcie telefonicznym z Lenovo dowiaduję się że serwer ten ma obudowę typu RACK co oznaczają dwie ostatnie cyfry modelu. Gdyby na końcu modelu było 00 to był by to serwer w obudowie typu Tower.
Pytanie:
1) czy serwer zamontowany w stojaku ma obudowę typu Tower bo stoi?
2) czy obudowa jest parametrem technicznym? czy określenie typu obudowy mogło być umieszczona w SIWZ jako parametr?
Myślę że serwer pomimo zamontowania w stojaku umożliwiającym postawienie serwera pionowo nadal jest serwerem w obudowie typu RAC a dostarczony serwer nie spełnia zapisu w SIWZ określającego typ obudowy.
Pozdrawiam