Przetrzymywanie wbrew woli niepełnoletniego ucznia na terenie szkoły podczas religii

• Autor wątku Autor wątku Agifox
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Agifox

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Witam się z Państwem, udzielam się na forum po raz pierwszy, prosząc o pomoc.
Temat dotyczy kwestii zajęć religii, na która moi synowie są niezapisani. Nie uczęszczają na dowolne kółko religijne, z którego tylko w teorii można się wypisać. W praktyce wygląda to tak, że Dyrektor odmawia założenia wirtualnej klasy dla osób zapisanych, katechetka ,ma wgląd w dane os. dzieci niezapisanych, dyr. żąda podpisania oświadczenia o "zwolnieniu" dzieci z religii na ostatniej lekcji i dwukrotnie przetrzymała moich synów w szkole, ponieważ nie chciałam podpisać oświadczenia o zwolnieniu synów po lekcjach. Tzn napisałam, że biorę odpowiedzialność w każdy dzień przed i po lekcjach, że zgadzam się, żeby wychodzili sami, ale ona żąda podpisania oświadczenia, które rozdała.
Synowie mieli dziś bardzo przykra sytuację, gdy zablokowano-dosłownie wyjście, zamknięto szatnię, a ja ponownie musiałam tłumaczyć wszystkim w sekretariacie co, dlaczego...ręce mi opadły. Pisałam pisma z prośba o powód, o podstawę prawną, ale jak grochem o ścianę. Bardzo proszę o pomoc kogoś, kto zna się na przepisach, jestem gotowa na konsultację płatną, wtedy tez dokładnie wszystko opowiem, bo po 4 miesiącach walki opadają mi ręce. Miałam ochote dzis wzywać policję...do takiego stanu kobieta mnie doprowadziła.

Powrót