przetwarzanie danych osobowych przez urząd

• Autor wątku Autor wątku tomek123tomek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomek123tomek

Użytkownik
Odpowiedzi
124
Dzień dobry,
mam pytanie, czy prowadzenie postępowań administracyjnych w których stronami są osoby fizyczne, wiąże się z przetważaniem danych osobowych.
Tzn. jezeli akta takich spraw są przetrzymywane w szafie to już jest przetważanie danych osobowych, albo samo wysyłanie zawiadomień do stron jest przetważaniem danych.
Czy pracownik, który rozpatruje takie sprawy, musi mieć upowaznienie do przetwarzania danych osobowych.?
Proszę o pomoc.

Ludzie nie mylcie Poświadczenia bezpieczeństwa z jakimś nieistniejącym upoważnieniem do przetwarzania danych...

a u miejscowego księdza już byłeś...? wiesz jak on dane przetwarza...:PP , a u pani na poczcie?a jakiegokolwiek lekarza.. .? L itp. itd. ) rozejrzyj się wokół siebie i zobacz jak ludzie przetwarzają dane...:)

Ja mam upowaznienie do przetwarzania danych osobowych, dotyczących prowadzonych postępowań, wydane przez mój urząd!? (wydane na podstawie art. 7 ustawy o ochronie danych.

artykuł 7 przywołanej prz ciebie ustawy definiuje definicje pojęć zamieszczonych w ustawie... więc nie wiem skad taka podstawa wystawienia jakiegoś dokumentu... a tego dokumentu nie dostałeś z okazji prima aprilis..?:)

No ok. ale w takim razie: "Art. 37. Do przetwarzania danych mogą być dopuszczone wyłącznie osoby posiadające upoważnienie nadane przez administratora danych."

Powrót