Przez przypadek nabiłem sobie na abonamencie PLAY duzy rachunek ! Da sie coś z tym...

• Autor wątku Autor wątku Rafal_84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rafal_84

Użytkownik
Odpowiedzi
63
Witam, mam abonamet w Play i niedawno u nich kupiłem sobie również karte startową do internetu, i uzywam mojego telefonu komurkowego jako modemu do komputera , i kiedy własnie chce korzystać z neta to przekładam sobie karty, wyjmuje z koma karte Abonamentową Play i wkładam karte internetową bo naniej jest 2gb na korzystanie z internetu i własnie wczoraj miałem taką sytuacje ze przyszedłem do domu i właczyłem szybko komputer bo na internecie leciał mecz , wiec włączyłem komputer podłaczyłem telefon do kompa i z tego wszystkiego zapomniałem zamienić karty :( i tak obejzałem 45min meczu i naszczescie rozładował mi sie laptop i sie wyłaczył, po czym po chwili sobie uswiadomiłem ze uzywałem nie tej karty :( i sprawdziłem stan konta ile mi nabiło i sie załamałem bo tam było 580zł a dlamnie to jest bardzo duzo jak na abonamet za telefon :/ I mam takie pytanie czy ja moge sie jakoś starać w salonie Play o jakąś ulge od nich bo niebedzie mnie stać zeby zapłacic taki rachunek , czy mam czekać aż przekaza sprawe komornikowi :) bo komornik moze mi rozłozy na raty. najchętniej bym niezapłacił ale wiem ze i tak kiedyś bede musiał, i pozatym niechciałbym zeby mnie na czarną liste dłuzników wrzucili :(

Wiec bardzo prosze jak ktoś ma jakiś pomysł czy da sie wogule cos z tym zrobic to bardz ale to bardzo prosze o pomoc . Z góry dziekuje za jaką kolwiek pomoc . POZDRAWIAM!

złożyć już teraz podanie do operatora o rozłożenie płatności na raty bo komornik ci nic nie rozłoży (to organ egzekucyjny w dosłownym tego słowa znaczeniu)

Miałem podobną sytuację, jedno jest pewne będzie trzeba zapłacić. Po 1 złóż reklamacje to da ci dodatkowy czas ok miesiąca, oczywiście jej nie uznają więc w tym czasie wpłać coś na poczet tego rachunku. Jeśli np wpłacasz na abonament 50 zł i to zwykle wystarczyło wpłać teraz 150. Później rób tak stopniowo, to jedyne wyjście. Złóż reklamację że nie wiesz skąd taka kwota.

Ja miałem 10 zł do korzystania za free i zazwyczaj to wystarczyło, odkąd wszedł UMTS sprawa się trochę skomplikowała, ponieważ tam są o wiele szybsze transfery. I korzystałem z netu ok 2 h po czym do 4 nad ranem przychodziły smsy ile to przekroczyłem abonament. ;) W sumie rachunek był ok 600 zł podczas gdy normalnie płacę ok 300. Od tamtej pory wykupiłem internet za 60 zł miesiąc bez limitu i jestem zadowolony.

Słono i srogo zapłaczesz za swoje bezmyślne gapiostwo.

Powrót