Przyczenie a staż

• Autor wątku Autor wątku NooNiezle
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

NooNiezle

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam ,byłem na stażu w pewnej piekarni. Obecnie jestem zarejestowany w urzędzie pracy i chciałbym się dowiedzieć czy mogę iść do tego samego pracodawcy na jakieś przyuczenie czy coś w tym rodzaju ?

To zależy od wielu czynników, o które należy zapytać bezpośrednio w PUP, a nie na forum.
Przede wszystkim czy potencjalny staż będzie się pokrywał z wykonywanym stanowiskiem i zakresem czynności, które Pan wykonywał na poprzednim stażu/praktykach?

Ostatnia edycja:
może inaczej , Czy jak miałem praktyki w tej piekarni to mogę iść w to samo miejsce na przyuczenie ? bo nie jestem pewien czy to jest to samo

bo urząd mówił ,że na staż tam iść nie mogę jak miałem praktyki

Kiedy odbywałem te praktyki miałem 17 lat i chodziłem Do szkoły ,ale już nie chodzę bo jestem pełnoletni to czy mogę w jakiś inny sposób iść się tam uczyć ?

Bo kiedy nie potrafie za wiele pracodawca powiedział ,że na przyuczenie staż oczywiscie ,ale z racji ,że miałem praktyki staż odpada

Ostatnia edycja:
NooNiezle napisał:
może inaczej , Czy jak miałem praktyki w tej piekarni to mogę iść w to samo miejsce na przyuczenie ?
W to samo miejsce tak, ale NIE NA TO SAMO STANOWISKO PRACY! Nie jest to możliwe ze względów formalnych
NooNiezle napisał:
Bo kiedy nie potrafie za wiele pracodawca powiedział ,że na przyuczenie staż oczywiscie ,ale z racji ,że miałem praktyki staż odpada
Prawda. Skoro praktyki zostały zaliczone, to pracodawca teraz nagle nie może zmienić zdania i twierdzić, że wymaga Pan jeszcze stażu...

Powrót