Z
Zielony89
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
Witam!! Jakieś 3 tygodnie temu przyjąłem propozycje z urzędu pracy tzw. "przygotowania zawodowego dorosłych" i od dwóch tygodni uczęszczam na zajęcia do pracodawcy.Niestety wydaje mi się że pracodawca wymaga ode mnie zbyt wiele. Narzuca tempo które nie daje rady wyrobić, albo chcę abym czasami zostawał dłużej lub przychodził w soboty mimo że ustalone mam 5 dni w tyg po 8godz. Na to się zwyczajnie nie zgadzam i dochodzi do nie miłych sytuacji bo nie dam sobie "w kasze dmuchać" za 850zł miesięcznie. Na razie chcę spróbować jak będzie dalej ale jeśli nic się nie zmieni to nie widzę tam dla siebie przyszłości. Wiem że że jeżeli sam zrezygnuje to zostanę obciążony kosztami szkolenia i wyrejestrowany na 6 miesięcy. Teoretycznie chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakiś sposób aby uniknąć tej kary oprócz podjęcia innej pracy?? Czy w przypadku gdy pracodawca ze mnie zrezygnuje bo np. uzna że nie jest ze mnie zadowolony czy również wtedy grozi mi kara?? Chciałbym się również dowiedzieć czy ma on taka możliwość przedstawienia sprawy w PUP abym w konsekwencji został wyrzucony i płacił kare?? Bardzo proszę o wasze opinie na ten temat. Z góry dziękuje i pozdrawiam!!!