D
DabCold
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam serdecznie, chciałabym się zapytać co mogę zrobić w danej sytuacji. 3 lata temu służyłam w jednostce wojskowej, z przyczyn rodzinnych w listopadzie 2022 wróciłam do cywila, musiałam pomóc rodzicom w firmie. W marcu 2023 zakończył się mój związek narzeczeński z chłopakiem, który również służył (dalej służy) w byłej jednostce. Stety, niestety sprawa zakończyła się na żandarmerii wojskowej, ponieważ pojawiły się groźby karalne kierowane w moją stronę, moich rodziców i firmy. Wysyłane były również listy za pośrednictwem adwokata, ponieważ dochodziły do mnie informacje o zniesławieniu i pomówieniach mojej osoby przez mojego byłego partnera. Sprawa w żandarmerii się ciągnęła, koniec końców została umorzona, przez kontaktowanie się w sprawie rozliczenia kosztów wesela. Od tamtego czasu nie kontaktowałam się z tamtym człowiekiem. Z wojska odeszłam z opinią 5, bez żadnych problemów. Postanowiłam w tym roku wrócić w struktury wojska, tylko, że do innej jednostki. Po rozmowie okazało się, że z byłej jednostki wychodzi zła opinia na mój temat (Takie rzeczy, że to aż nie do pomyślenia. Z poszkodowanej zrobił ze mnie jakiegoś potwora, rozsiewając rzeczy, które nie miały miejsca) i to blokuje moje przycięcie. Szczerze mówiąc jestem załamana.