Przyjęcie paczki od kuriera, a możliwość jej odesłania

• Autor wątku Autor wątku maradona93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maradona93

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam, w dniu dzisiejszym przyszła paczka zaadresowana do sąsiadów (często im odbieramy) oraz jedna, zaadresowana na mnie i za pobraniem na kwotę 200 zł z karmą dla psa ze strony internetowej, z której nigdy nie zamawiałam. Moje dane się zgadzają, na mailu mam zamówienie oraz przesyłkę InPostu. Problem leży w tym, że nie zamawiałam tej karmy. Odebrałam, bo myślałam, że to dla sąsiadów. 14 dniowe prawo zwrotu zadziała w tej sytuacji?

Jakim cudem paczka do mnie przyszła? Możliwe jest przypadkowe kliknięcie w jakieś okienko?

maradona93 napisał:
zaadresowana na mnie i za pobraniem na kwotę 200 zł z karmą dla psa ze strony internetowej, z której nigdy nie zamawiałam. [...]Odebrałam, bo myślałam, że to dla sąsiadów. 14 dniowe prawo zwrotu zadziała w tej sytuacji?

Czytałeś w ogóle co napisałeś? :o

maradona93 napisał:
Jakim cudem paczka do mnie przyszła? Możliwe jest przypadkowe kliknięcie w jakieś okienko?

A skąd mamy to wiedzieć? :o
Nie mamy szklanej kuli.

Nie uważasz, że powinieneś się zwrócić w tej sprawie bezpośrednio do wysyłającego/dostawcy/sklepu? :o

Właśnie problem leży w tym, że nie było mnie w tym czasie w domu i nie mogła paczka zostać zamówiona z powodu braku dostępu do Internetu. Zastanawiam się czy w tym przypadku, czyli zamówienie paczki i jej przyjęcie prawo 14 dniowego zwrotu działa, ponieważ na stronie nadawcy nie ma nic na ten temat.

Jak odebrałaś bo myślałaś że to dla sąsiadów? Kurier wyraźnie mówi dla kogo ta paczka zresztą na liście przewozowym tez jest adresat.

Coś tu ściemniasz, nie ma możliwości złożenia zamówienia poprzez jedno kliknięcie, trzeba przejść przez całą ścieżkę zamówienia. Poza tym skąd mieli twoje dane, adres i email ?

Powrót