przyklad pisma do zusu

• Autor wątku Autor wątku skoczek1155
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

skoczek1155

Użytkownik
Odpowiedzi
38
czy moze byc tak napisane
ODWOŁANIE OD DECYZJI NIE PZYZNANIA RENTY

od decyzji Zakładu Ubezpieczeń Społecznych z dnia 12.05.2010 nr decyzji.......

Zaskarżam w całości powyższą decyzje i wnoszę o :

Zmianę zaskarżonej decyzji i przyznanie stałej renty z tytułu całkowitej niezdolności do pracy.

Uzasadnienie
Powołuje się na wyrok Sadu Najwyższego z dnia 23.03.2006r. Sygn.akt I UZp/o5/5.
Gdyż mam 57 lat życia i przepracowane składkowe 27 lat,10 miesiecy,25dni i
nie składkowe 11 miesięcy,22 dni.Co uprawnia mnie do otrzymania renty z tytułu
całkowitej niezdolności do pracy .Zwracam się z prośbą o wysłanie mi orzeczenia sądu na podany poniżej adres

Za rozpatrzenie mojej prośby bardzo dziękuje.

Ostatnia edycja:
Witaj! To pismo to ma byc do sądu a nie do ZUS!!!!!Sedno i istote sprawy ująłes ale zdałoby sie troszeczke to wszystko rozwinąc, nie pisz, ze wnosisz o stała rente tylko o rente!W tym uzasadnieniu napisz, ze tata nie ma srodkow do zycia, na leki itd., podkresl, ze tata ma blisko 3o lat udokumentowanego stazu pracy a przy całkowitej niezdolnosci do pracy potrzeba 25!

Pismo ma być do ZUS, bo to ZUS decyduje o przyznaniu renty - kto komu broni powoływać się na wyrok Sądu w uzasadnieniu?

to znaczy ze jak ja to mam napisac ????? czy tytuł odwolanie sie od przyznania renty jest ok? mam wypisac na co jest chory ? itp? mniej wieccej jak by ktos mógł napisac mniej wiecej jak to wszystko obrac w slowa

jak powinienem to zaczac na co sie odwolywac czy tak moze sie zaczynac
ODWOŁANIE OD DECYZJI NIE PZYZNANIA RENTY

od decyzji Zakładu Ubezpieczeń Społecznych z dnia 12.05.2010 nr decyzji.......

Zaskarżam w całości powyższą decyzje i wnoszę o :

Zmianę zaskarżonej decyzji i przyznanie stałej renty z tytułu całkowitej niezdolności do pracy.

czy tak to moze byc czy to wszystko trzeba zmienic ?

chciałem zapytac jeszcze czy do odwolania od decyzji nie przyznania renty z powodu calkowitej niezdolnosci do0 pracy trzeba znowu wysylac papiery odnosnie choroby i orzeczeniu z komisji lekarskiej czy nie?

Powrót