Przywłaszczenie karty podarunkowej

• Autor wątku Autor wątku matej_33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matej_33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry. W dniu dzisiejszym doładowałem i zgubiłem w galerii kartę podarunkową. Zablokowałem ją prosząc o wydanie duplikatu ale w międzyczasie ktoś zdążył kartę użyć i zniknęła suma ok. 200 zł. W regulaminie widnieje zapis, iż administrator nie ponosi żadnej odpowiedzialności w przypadku zagubienia czy kradzieży karty. Czy w takim przypadku na drodze jakiegokolwiek postępowania mogę odzyskać utracons pieniądze i dojść do tego kto użył mojej karty? Dodam,że na stronie salda widnieje informacja w jakich sklepach karta została użyta i na jaką kwotę, a dodatkowo przy płatności trzeba złożyć swój podpis a kwit zatrzymuje kasjer.

Należy zawiadomić policję o kradzieży.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Czy przyniesie to jakiś efekt skoro jednak w mojej odpowiedzialności leżało to by nie dopuścić do zgubienia karty z której skorzystać może tak naprawdę każdy? Kiedy wcześniej z niej korzystałem nie zdążyło się by jakikolwiek sprzedawca sprawdził mój podpis i czy na pewno karta jest na mnie :/

Kiedy zgubisz kartę do bankomatu i ktoś opędzluje Ci konto, wtedy może mieć postawione zarzuty kradzieży z włamaniem. W twoim przypadku tylko kradzieży.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Powrót