H
hiacys
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Siedem lat temu zmarł mój wujek nie miał żony oraz dzieci. Wujek założył na mnie oraz mojego brata dwa rachunki maklerskie o których nas poinformował. W dniu jego śmierci oboje z bratem byliśmy niepełnoletni więc do osiemnastego roku życia nie moglibyśmy ruszyć pieniędzy na rachunku. Jako dzieci poszliśmy z ojcem do sądu aby udzielić mu przyzwolenia do rozporządzania naszym majątkiem. Pieniądze z rachunku maklerskiego dostaliśmy. Teraz po siedmiu latach od śmierci wujka dostałam list z OFE, że na rachunek mojego wujka wpłynęły zaległe środki z ZUS i jako osoba uposażona mogę ubiegać się o ich wypłatę. W OFE uzyskałam informacje że będzie to niewielka suma gdyż główne środki zostały już wypłacone. Całą korespondencje w domu przejmował ojciec, nie miałam pojęcia o tym że jestem uposażona do pieniędzy z OFE, nigdy nie widziałam żadnych dokumentów. Czy mogę dowiedzieć się ile pieniędzy znajdowało się na rachunku OFE w dniu śmierci wujka, kiedy i przez kogo zostały wybrane, oraz gdzie mogę uzyskać jakiekolwiek informacje do czego mogłam być jeszcze uposażona? Dodam jeszcze, że na dzień dzisiejszy nie utrzymuje kontaktu z ojcem.