PS4 całe konto z grami.

• Autor wątku Autor wątku Yoszek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

Yoszek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam

Ostatnio się sporo naczytałem o tym jak to policja zwija sprzedawców kont z grami na ps4,głównie tych co wypożyczają na ileś tam dni i dają gwarancję np że będzie działać przez dni powiedzmy 20. To budzi podejrzenia skąd są owe konta i czy są legalnie nabyte.

Ja zaś mam pytanie-jak sam założę konto,kupię na nim grę i po ograniu gry sprzedam całe konto jednej osobie to czy tym sposobem łamię prawo i może mnie zwinąć policja?

Dla przykładu-założyłem konto nowe,kupiłem na nim grę za 5 dyszek. Ograłem i sprzedałem na allegro całe konto za 2 dyszki np. z tą grą jednej osobie.
Czy tym sposobem złamałem prawo?
Wiem że nie wolno udostępniać danych konta ani konta wypożyczać-bo to jest łamanie prawa. Ale jak sprzedam całe konto jednej osobie które sam założyłem i kupiłem na nim grę to czy to jest w porządku w stosunku do prawa?

Dzięki za pomoc

Nie złamałes zadnego prawa. Mozesz spokojnie sprzedac te konto jesli jest od zalozenia twoje.

Tesciu99 napisał:
Nie złamałes zadnego prawa. Mozesz spokojnie sprzedac te konto jesli jest od zalozenia twoje.

Dzięki za odpowiedź. Regulamin Sony zabrania sprzedawania kont ale regulamin UE już nie,więc jedyne co mogą zrobić to konto zbanować tak?Policja nie ma prawa wpaść mi na chatę i mi skonfiskować sprzęt oraz oskarżyć o to że Sony ma straty?

LeszsekS napisał:

Przeczytane. Tam był omawiany temat wypożyczania co jest oczywiście karalne w polsce. U mnie chodzi o sprzedaż całkowitą-nie wypożyczam konta o całe je sprzedaję jednej osobie i automatycznie nie mam już tego konta.

Sam napisałeś:
Yoszek napisał:
... więc jedyne co mogą zrobić to konto zbanować ...
zatem jesteś świadom, że kupujący może konto utracić, reszta jak w odnośniku.

LeszsekS napisał:
Sam napisałeś:zatem jesteś świadom, że kupujący może konto utracić, reszta jak w odnośniku.

Czyli to co pisze Teściu to kłamstwo.

Reasumując-sam zakładam nowe konto,kupuję na nim grę i potem całe to konto sprzedaję jednocześnie nie będąc już w posiadaniu żadnych danych-wszystko przechodzi na kupującego. Jest to niezgodne z regulaminem psn-fakt.

Czy jest to niezgodne z prawem w Polsce i mogę za to zostać ukarany w takim razie? Tak czy nie?

Powrót