psychiatra a psycholog

• Autor wątku Autor wątku KasiaGdanska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

KasiaGdanska

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam, mój chłopak jest oskarżony o groźby karalne. Psychiatra stwierdził że jest poczytalny ale zasugerował mu wizytę o psychologa. Czy opinia psychologa może decydować o umorzeniu postępowania?

A jakiś wpływ może mieć?

Na wyrok być może na złagodzenie kary >

Chcę mu pomóc żeby nie był karany ale w drugiej strony to bym mu ....

Ostatnią edycję dokonał moderator:
KasiaGdanska napisał:
Na wyrok być może na złagodzenie kary

W określonych sytuacjach może.
Odnoszę wrażenie, że sugestia psychiatry nie była wynikiem dostrzeżenia nieprawidłowości stanu psychicznego mogących mieć znaczenie w procesie karnym bo w takim przypadku napisałby o tym w opinii psychiatrycznej, ewentualnie zawnioskował o powołanie biegłego psychologa przed wydaniem opinii.
Wynikało to raczej z chęci pomocy chłopakowi w uporządkowaniu swojego życia.

My nie wiemy co on mu napisał, wystosowaliśmy pismo do sądu o wydanie kserokopii.

mr_vesemir napisał:
W określonych sytuacjach może.
Odnoszę wrażenie, że sugestia psychiatry nie była wynikiem dostrzeżenia nieprawidłowości stanu psychicznego mogących mieć znaczenie w procesie karnym bo w takim przypadku napisałby o tym w opinii psychiatrycznej, ewentualnie zawnioskował o powołanie biegłego psychologa przed wydaniem opinii.
Wynikało to raczej z chęci pomocy chłopakowi w uporządkowaniu swojego życia.

Vesemir, pomagasz przestępczyni- stalkerce, która zaszczuła niewinnego faceta i zmyśla bzdury o niby chłopaku, tylko po to, aby sobie pomóc na procesie.

Zgłosiłam Panią do administratora strony, myślę że po IP komputera dojdzie kto jest kim, nie życzę sobie insynuacji...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót