Psychol na drodze

• Autor wątku Autor wątku easygo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

easygo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,
Wracam sobie miło i spokojnie do domu, aż nagle z bocznej drogi
wyjeżdza Psychol - morderca, zaczęłam hamować,zarzuciło mnie,
znalazłam sie na chodniku, a dokładnie w poprzek..na szczęście
nikogo tam nie było..a psychol sobie odjechał swoim
dostawczakiem..zdążyłam odpisać nr rej.
Poradźcie, czy ma sens zgłoszenie tego policji?

Wymuszająć pierwszeństwo, pędząc wprost na mnie chciał mnie zabić..... a może wg. Ciebie chciał mi życzyć Wesołych Świąt?

Tak jak możesz złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, tak samo możesz złozyć zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia. Policja jest zobligowana je przyjąć i ewentualnie skierować wniosek o ukaranie do sądu grodzkiego, wydaje mi się iż nie można w tym wypadku stosować postępowania mandatowego. Rozumiem Twoje zdenerwowanie jednak weź pod uwagę iż sytuacja była "jeden na jednego", kierujący tym dostawczakiem zaprzeczy wszystkiemu

dlatego w Polsce trzeba zalegalizowac bron;) najlepiej bazooke zeby rozwiazywac takie problemy jak ma easygo:)

Tecura napisał:
Tak jak możesz złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, tak samo możesz złozyć zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia.

Co do wykroczenia to się zgodzę, a co do przestępstwa to ciekaw jestem jakiego przestępstwa - wg Ciebie - dopuścił się kierujący samochodem dostawczym. Poproszę o podanie kwalifikacji prawnej.

easygo napisał:
Witam,
Wracam sobie miło i spokojnie do domu, aż nagle z bocznej drogi
wyjeżdza Psychol - morderca, zaczęłam hamować,zarzuciło mnie,
znalazłam sie na chodniku, a dokładnie w poprzek..na szczęście
nikogo tam nie było..a psychol sobie odjechał swoim
dostawczakiem..zdążyłam odpisać nr rej.

1) gdybyś sobie jak piszesz tak spokojnie wracała toby cię nie zarzuciło na chodnik i przekreciło w poprzek..... -prawdopodobnie znacznie przekroczyłaś prędkość ...

2) popełniasz przestępstwo nazywając kogoś " psychol -morderca"....

Kolego Magnatex a gdzie napisałem o przestępstwie, bardzo proszę czytaj ze zrozumieniem. Podałem że analogicznie jak w KPK i KK tak samo w KW i KPoW istnieją instytucje zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa/wykroczenia. Do zaistnienia przestępstwa wypadku drogowego niezbędne są obrażenia skutkujące rozstrojem zdrowia powyżej dni siedmiu u osoby innej niż sprawca- dla mnie to oczywiste. W opisywanej przez autora sytuacji nie ma nawet cienia przestępstwa, jest natomiast wykroczenie i którym można złożyć zawiadomienie. Co do efektów i rezultatu takiego zawiadomienia jestem sceptykiem.
Markiz 32 o ile w pkt. 1 całkowita zgoda to w pkt.2 rozumiem że ironizujesz? :D nie ma anonimowego zniesławienia czy też pomówienia:winko:

Powrót