Publiczne odtwarzanie muzyki z Piratów. Jaka kara?

• Autor wątku Autor wątku DJ Daniello
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DJ Daniello

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam.jestem tu nowy i jesli pisze nie w tym dziale to prosze o przeniesienie.
mam taki problem,mialem kontrole w klubie którym gram,mnie nie bylo i grał za mnie kolega,dalem mu moje plyty zeby mial co grac i wogóle do tego on mial swoje plyty z muzyką.tej wlasne nocy wpadła kontrola i najlepsze to ze 4 uzbrojonych antyterrorystów z giwerami,w hełmach przez, których ludzie uciekali z parkietu.do tego policjant i inspektor z Zaisku.zabrali wszystkie pirackie płyty a było ich razem 270 na kazdej plycie srednio 15 utworów.moze mi ktos powiedziec co grozi za to mnie i koledze??powiem tyle ze podczas kontroli odtwarzane były oryginalne plyty vinylowe a pirackie lezały sobie na konsoli ale nie mają dowodu na to ze byly publicznie odtwarzane.prosze o pomoc.

wie ktos moze cos na ten temat??

Samą akcję pozostawię bez komentarza - komedia. Tak jak powiedziałeś musi być dowód na to, że piraty czy też kopie płyt nie były odtwarzane. Udowodnić to musi ten kto oskarża, aczkolwiek domniemywać w tym wypadku jest łatwo, że płyty nie leżały tam dla ozdoby, lecz były odtwarzane. Niestety kary mogą być dość dotkliwe - art. 116 i art. 117 wchodzą tutaj w grę. Może jednak to być raczej grzywna, raczej wysoka. Do odpowiedzialności może być pociągnięty także właściciel lokalu.

Powrót