Publikacja pomówień w raz danymi osobowymi.

• Autor wątku Autor wątku u-seo24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

u-seo24

Witam Serdecznie,

sprawa jest w moim wypadku jasna
- pewne forum internetowe, publikuje publiczne pomówienia w moim kierunku
- użytkownicy portalu podają do tego moje dane osobowe, imię nazwisko oraz kolejne posty miasta *nawet numer konta bankowego
- pomówienia są jasne i dla mnie oczywiste, bo sprawy zostały wyjaśnione
- jednak użytkownicy, nie usunęli tych postów *urwał mi się nawet kontakt z nimi a ich użytkownicy nie są eksploatowani na forum

Administratorzy poszli mi na rękę, zmienili w nazwisku literę K... zamiast nazwiska. Jednak administrator tłumaczy, że nie może usunąć pozostałych gdzie wymieniają użytkownicy imię nazwisko i miasto. Wskazują ewidentnie na moją osobę, dodatkowo ta strona wyświetlana jest w GOOGLE pod imieniem nazwiskiem i co bądź miastem *NIEUCZCIWI (gdzie znajdują się pomówienia)

Administrator twierdzi, że nie łamią prawa o ochronie danych osobowych *prosił bym o konkretny artykuł prawny, którym mógłbym się podpierać podczas rozmów z administratorem

Dodatkowo twierdzi, że nie widzi nic w tym nic złego. Chodzi mi o skasowanie samych moich danych osobowych + numer konta jaki podali użytkownicy.

UDOWODNIŁEM JUŻ, ŻE POMAWIAJĄ MNIE CI UŻYTKOWNICY
- użytkownik twierdził, że zapłacił za stronę 500 PLN i jej nie otrzymał, a stopce swojego POSTU miał link do tej sprzedanej mu strony "jestem normalnie oburzony, że administratorzy takie coś tolerują"
- twierdzą, że może chociaż dzięki temu nie zostanie nikt oszukany

Tylko, że ewidentnie czuje się w tym momencie pokrzywdzony. Dodatkowo, że wykonuje zawód internetowy *pozycjoner (moje dane są podawane klientom).

Jak więc poprzez takie forum, mam pozyskać nowych klientów *MAM REFERENCJE pozytywne na Zlecenia.Przez.Net jak i wiele prywatnych. Jednak nawet jeśli ktoś wejdzie do GOOGLE wpisze moje dane, jestem z góry ODRZUCANY.

Czy ten portal nie działa na moją szkodę w związku z tym, bo ja się czuję szkalowany i pomawiany a administratorzy stoją murem. Co mam zrobić w tym punkcie?

ADMIN cytuje " Jeżeli jest tak jak napisali "poszkodowani", to nie widzę powodu do usuwania tych danych, wręcz przeciwnie. Może dzięki temu następni ludzie ze zostaną oszukani.
W mojej ocenie, obecne informacje nie naruszają ustawy o ochronie danych osobowych. Gdyby było inaczej prosiłem kilkukrotnie o wskazanie odpowiedniego zapisu w ustawie.
Jeżeli się okaże, że obecne dane naruszają ustawę o ochronie danych osobowych, natychmiast je zmienię. "

Jak radzicie mi się zastosować do tego, bo chcę to rozwiązać jak należy i mieć czyste konto tak jak się o to staram w realnym świecie.

DZIĘKUJĘ ZA INFORMACJE.

Mógłby mi ktoś pomóc, czy raczej muszę zgłosić się do prawnika? Albo jakieś internetowego radcy prawnego?

To raczej nie ten dział. Spróbuj na nowych technologiach, albo na cywilnym.

no tak, tylko że moderator przeniósł mi tego posta własnie tutaj ;/
- może ktoś ma ochotę, przywrócić go do odpowiedniego DZIAŁU bym nie powielał wątku...

Powrót