PUP - Staż

• Autor wątku Autor wątku ilusionsite
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

ilusionsite

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Dostałem skierowanie z PUP do odbycia stażu, okazało sie ze kierowniczka do której miałem się zgłosić jest na urlopie i bedzie za około miesiac, co w takiej sytuacji zrobic? powiadomić urząd pracy ze nie ma kierownika? czy jest mozliwosc ze dadza mi propozycje odbycia stażu gdzie indziej? jak mi zależy na tym stazu.

idz do UP i powiedz ze kierowniczka jest ba urlopie.

Jeśli firma zgłosiła zapotrzebowanie do PUP na stażystę, to nieobecność kierownika w danej chwili jest wyłącznym problemem pracodawcy/firmy.
Ani Ciebie, ani PUP nie powinno interesować kto i kiedy jest na urlopie.... a nieobecnego pracownika powinien zastępować inny pracownik, posiadający w tym czasie uprawnienia takie same jak kierownik. Fakt przebywania kierownika na urlopie wypoczynkowym nie powinien paraliżować funkcjonowania firmy, zwłaszcza, jeśli w tym czasie przewidywane jest przyjęcie stażysty.

Jeśli firma w danej chwili nie jest w stanie dać Ci jednoznacznej odpowiedzi odnośnie przyjęcia na staż, bo ktoś jest na urlopie, to niezwłocznie zgłosić to w PUP.

Ostatnia edycja:
zapomniałem dodać że staż miałby się zacząś od 1 wrzesnia, ale teraz PUP skierowało mnie na spotkanie ,a na skierowaniu wyraźnie jest napisane do kogo się zgłosić.

ilusionsite napisał:
zapomniałem dodać że staż miałby się zacząś od 1 wrzesnia, ale teraz PUP skierowało mnie na spotkanie ,a na skierowaniu wyraźnie jest napisane do kogo się zgłosić.
Nic to nie zmienia. Odpowiedzi udzieliłam w poprzednim poście.

Ostatnia edycja:
Powrót