K
KatMat17
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, byłam zarejestrowana jako bezrobotna w PUP od marca - z prawem do zasiłku. Z własnej winy utraciłam status osoby bezrobotnej - z tym nie polemizuję. Zapomniałam o terminie stawienia się w urzędzie, w związku z czym decyzja o wykreśleniu mnie jest jak najbardziej dla mnie zrozumiała. Niedawno wyjechałam za granicę. W międzyczasie przyszedł list z PUP, w którym napisano, że od marca do dnia niestawienia się (w lipcu) pobierałam zasiłek, co mi się nie zgadza, ponieważ nie otrzymałam zasiłku za miesiąc czerwiec oraz za parę dni w lipcu. Napisałam do nich list, dziś zadzwoniła do mnie Pani z urzędu mówiąc,że dostanę pismo, w którym będzie napisane właśnie, żebym w ciągu 6 miesięcy stawiła się w urzędzie, wtedy przeleją mi za ten okres zasiłek. W innym wypadku przepada. Dostanę PIT, składki są odprowadzone, ale zasiłek przepadnie...Nie mam możliwości stawienia się teraz w urzędzie, nie będzie mnie w ogóle w Polsce. Czy nie ma innej możliwości, aby wypłacili mi zaległy zasiłek? Niestety sama nic na ten temat nie znalazłam, proszę o pomoc.