Pup

• Autor wątku Autor wątku Zakłopotana1235
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zakłopotana1235

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
MAM PYTANIE nie Długo kończy mi się staż z urzędu pracy lecz obiecałam że do końca stażu znajdę pracę niestety tak się nie stało a mój obecny pracodawca nie chce mnie zatrudnić i ja też nie chcę tam pracować jak mam to załatwić.

wiedziałaś jak wyłudzić stazowe, a teraz chcesz umyć ręce?
Mam nadzieję że nikt nie pomoże

Może nie od początku tak było. Trzeba mieć solidne podstawy, żeby zerwać staż i kończy się to wywaleniem z PUP-u, a więc bez ubezpieczenia, bez niczego. Może lepiej dokończyć staż i potem szukać czegokolwiek, a w PUP-e powiedzieć zwyczajnie prawdę?

Zakłopotana1235 napisał:
nie Długo kończy mi się staż z urzędu pracy lecz obiecałam że do końca stażu znajdę pracę niestety tak się nie stało a mój obecny pracodawca nie chce mnie zatrudnić i ja też nie chcę tam pracować jak mam to załatwić
Ale co załatwić i gdzie? Jeśli nie chcesz pracować, to składasz oficjalne oświadczenie w PUP z jakiego powodu odmawiasz przyjęcia propozycji pracy, co niestety może dla Ciebie skutkować utratą statusu na okres 120,180 lub 270 dni. Jeśli to organizator stażu nie chce Cię zatrudnić, to on składa wyjaśnienia w PUP i wtedy PUP ocenia jego wyjaśnienia czy są zasadne czy nie. Co zatem chcesz "załatwiać"?

Chodzi o to że utrzymuje sie sama gdy kończył mi sie jeden staz poszłam do jednej pani czy weźmie mnie na staz z urzedu pracy zgodziła sie ale miałam do końca stażu znaleźć prace złożyłam papiery do jenej z firm i czekam teraz na telefon mają sie do mnie odezwać ale nie boję sie że do konca listopada mogą nie zadzwonić

A organizator stażu jest zobowiązany do zatrudnienia Ciebie po stażu, czy tak?

Powrót