Pure Jatomi

• Autor wątku Autor wątku pupcuch
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pupcuch

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam !! Jestem klubowiczem w Pure Jatomi fitness w Krakowie. Od stycznia kupowałem pakiety na treningi personalne u jednego trenera . Bardzo mi się to spodobało , były efekty itp (nieistotne) . Pod koniec czerwca kupiłem pakiet na 30 treningów który powinienem zacząć w tym tygodniu . Dowiedziałem się że mój trener pracuje tylko do końca lipca a potem odchodzi z klubu. Nie wyobrażam sobie treningów z innym trenerem , więc poszedłem do recepcji , umówiłem się z menagerem. Powiedziałem jak wyżej . Po chwili normalnej rozmowy , zaczęło się robić nie przyjemnie. Mówię więc że ja wykupiłem u tego trenera i nie chce innego ( gość mi powiedział abym trenował ile mogę z moim trenerem a potem zmienił na innego). Chciałem to załatwić polubownie to się nie da ;( Pakiet jest jeszcze nie ruszony więc chciałem go zwrócić ( nie są to małe pieniądze ), dowiedziałem się że nie można- no ale skoro wykupiłem pakiet na konkretnego trenera , a oni (gdy się skończy lipiec) nie mogą mi zagwarantować tego konkretnego trenera , to chyba należy mi się zwrot pieniędzy. Co zrobilibyście w mojej sytuacji ??
Pozdrawiam !

Wszystko zależy od treści zawartej umowy.

Jeżeli chodzi o treningi to nie ma umowy . Idziesz do recepcji , mówisz że chcesz taki i taki pakiet na takiego trenera - płacisz i koniec.

Zapoznaj się z regulaminem, tam jest pewnie wszystko zapisane. Ogólnie to raczej wątpię abyś odzyskał pieniądze.

Jest umowa jak najbardziej, ale ustna.
W tej sytuacji ciężko będzie udowodnić tej treści.

Rozumiem . Czyli moje tłumaczenia że kupiłem konkretny pakiet na konkretnego trenera nie wiele dadzą , nawet gdy nie będę mógł korzystać dokładnie z tej usługi którą wykupiłem ??

Potrafisz udowodnić za co dokładnie zapłaciłeś?

Tak,każdy trener na recepcji ma oddzielną kartę z treningami , i po wpłacie , moje nazwisko jest na tą kartę wpisywane - jest tam również ilość wykupionych treningów oraz data wpłaty.

To dowód na fakt przypisania do konkretnego trenera nie zaś na wykupienie zajęć u tego konkretnego.
Poza tym karty są w posiadaniu Pure Jatomi.

Przczytaj regulamin, bo tak naprawdę sam nie wiesz co kupiłeś.

Moim zdaniem, zapewne wykupujesz konkretną ilość godzin/treningów. I na tym kończy się kwestia zakupu, a przypisanie do trenera to oddzielna sprawa, która z dokonanym zakupem się nie wiąże.

Btw. Jak Twój trener postanowi przestać być trenerem i zostać kierowcą trolejbusa to przestaniesz ćwiczyć czy będziesz go błagał, żeby wrócił, bo nie wyobrażasz sobie treningów z kimś innym?

Powrót