Pure - oszukac to podstawa!

• Autor wątku Autor wątku kolo3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kolo3

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Sprawa jest prosta - ta firma za duzo sobie pozwala. Przychodze na darmowy trening, bo chcialem zobaczyc co i jak. Ok, jakis menadzer oprowadza nas po silowni, wychwala ja, mowi, ze to najlepsza silownia w Polsce itd. Na samym poczatku umowilismy sie - ok, podpiszemy umowe, ale 99zl miesiecznie (bylo 129zl). Nie ma problemu, ale jedno ALE. Musimy ja podpisac dzisiaj (po treningu), bo jak nie to juz taka okazja sie nie powtorzy.

Po treningu menadzera juz nie ma. Podpisuje umowe z odpicowana kobieta, ktora zrobila ze mnie barana, bo umowy nie przeczytalem, a podpisalem. Raz, ze bylem po treningu; dwa - spieszylem sie. Brala ode mnie numer konta itd., a na umowie nawet nie zaznaczyla ze wyrazam zgode na obciazenie rachunku bankowego. Po miesiacu chce wejsc do klubu (pierwszy miesiac oplacony gotowka) - zonk. Nieoplacony miesiac, NAJPRAWDOPODOBNIEJ podpis nie zgadza sie z tym, ktory jest w banku (no niby jak sie ma zgadzac, skoro nie zaznaczyli tego na umowie?). Trzeba podpisac upowaznienie do obciazenia karty platniczej (nie rachunku bankowego, a wlasnie karty platniczej!). Podpisalem. Patrze... na umowie skreslone jest cale upowaznienie, ktore odnosi sie do umowy, czyli: nie ma wpisanej daty umowy, ile umowa bedzie trwac oraz w jakim cyklu ma to zostac rozliczane. Jest tylko kwota 99zl i moje dane. Super - generalnie oddalem wszystkie dane mojej karty, wiec bez zabezpieczenia 3D Secure kazdy moglby z tej karty kupowac przez internet.

Wiem, jestem glupi, ze nie przeczytalem umowy, ale nie wiedzialem, ze firma ma w ogole prawo robic takie rzeczy z klientami. Przeciez to jest ewidentnie wał. Oni moga ode mnie sciagac te pieniadze nawet po umowie. Z tego wszystkiego chce w ogole zrezygnowac z aktualnego banku i wyrobic nowa karte w innym banku. Przeciez ci wszyscy ludzie, ktorzy tam pracuja wiedza o tych walach. Polak Polaka? Ano tak, zagraniczny kapital, wiec moga ladowac nas ile im sie podoba...

Pytanie do Panstwa: co w takiej sytuacji zrobic? Wyslac ODWOŁANIE ZGODY NA OBCIĄŻANIE KARTY do glownej siedziby z potwierdzeniem odbioru? Dac pismo glownej menadzerce i prosic o podpis, ze otrzymala ode mnie to pismo? Pozniej podpisalbym upowaznienie do obciazenia mojego rachunku bankowego, a nie karty platniczej (bede mogl w razie czego anulowac).
Z gory dziekuje za informacje.
Pozdrawiam.

Na początek warto skontaktować się z infolinią banku i zapytać, czy wpłynęła taka zgoda, jeżeli tak to zażądać jej anulowania.
Jeżeli ten klub pobiera opłaty z karty płatniczej, można też ją zastrzec, wyzerować limity transakcji i wyrobić nową kartę.
W umowie powinna być informacja o możliwym sposobie rozwiązania umowy.

Bylem dzisiaj w banku i nie bylo zadnego zlecenia (jeszcze).
Limity zmniejszylem, 3D Secure zostalo wlaczone.
Bank najprawdopodobniej nic nie bedzie w stanie zrobic, poniewaz podpisalem upowaznienie obciazenia karty platniczej i ich to nie interesuje.

Ale dzieki za post.

Powrót