[Pyranie]Oszczędnościowa Książeczka Misz PKO

• Autor wątku Autor wątku k1nd3r
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

k1nd3r

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam takie pytanie mam 20 lat i dawno temu rodzice założyli mi książeczkę i wpłacane były co miesiąc tam małe kwoty uzbierało się z 1300 zł i chciałbym wybrać te pieniądze i chciałem się zapytać gdzie i czy mogę je wybrać ?? no i czy jakaś premia będzie za to bo coś słyszałem że jak książeczka ma ileś czasu to od kwoty jaka na niej jest jest jakaś premia ??

Czy mogę sobie tak wybrać pieniądze z niej i na co chce wydać czy tylko coś związane z mieszkaniem ?? i ile jeżeli jest jakaś premia to ile mniej więcej i gdzie można wypłacić. Bo zamierzam sobie kupić laptopa i mi brakuje kasy a akurat z tej książeczki by mi starczyło.

Prosiłbym o informacje na ten temat i o radę :)

przejrzyj tematy na forum;o książeczkach mieszkaniowych jest sporo napisane; zlikwidować zawsze możesz,jeśli jest twoja; zasady wypłaty premii opisywały ostatnio gazety ,na forum też bylo poszukaj

wiesz szukałem wszędzie i znalazłem tylko tematy co do wypłaty jak sie przeznacza na mieszkanie a ja nie będę na mieszkanie przeznaczał książeczki bo będę miał a bardzo potrzebny mi jest ten laptop i chciałem sobie z pieniędzy z książeczki dołożyć do laptopa.

Jeszcze jedno pytanko ile czasu by zajęło wypłacenie ?? mam u siebie w mieście bank PKO podejrzewam ze to tam będę musiał wypłacić

Jak ktoś by znał odpowiedz na moje pytanka w tych 2 tematach to bym prosił o pomoc bo naprawdę jestem ciemny w tych sprawach

nie w każdym oddziale można zlikwidować książeczkę,zajmuja się tym chyba oddziały w miastach wojewodzkich ;dla mnie był to Poznań mieszkam 40 km od Poznania;najlepiej jeśli w twoim oddziale zapytasz .Tych ksiązeczek jest coraz mniej i chyba dlatego nie każdy oddzial sie tym zajmuje

likwidacja trwała w przypadku wypłaty premii gwarancyjnej około 1 miesiąca, bez premii może będzie krócej ale od ręki pieniędzy nie dostaniesz .

aha dzięki za informacje

Powrót